FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Različita mjerila EU-a prema Turskoj i Hrvatskoj

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Zastupnici stranke Lega Nord utalijanskom parlamentu Guido Rossi prosvjeduju radi odgode pregovora oulasku Hrvatske u Europsku uniju na neodređeno vrijeme ocjenjujući to"jasnim znakom da Europa koristi dva mjerila ovisno o sugovorniku",izvijestila je talijanska agencija ANSA u četvrtak.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Zastupnici stranke Lega Nord u talijanskom parlamentu Guido Rossi prosvjeduju radi odgode pregovora o ulasku Hrvatske u Europsku uniju na neodređeno vrijeme ocjenjujući to "jasnim znakom da Europa koristi dva mjerila ovisno o sugovorniku", izvijestila je talijanska agencija ANSA u četvrtak.

"Kada bi metoda korištena s Hrvatskom bilo uporabljena i spram Turske onda Ankara ne bi imala ni daleku nadu za početak pregovora", ocijenili su zastupnici Ugo Parolo i Guido Rossi, dopredsjednik kluba zastupnika Lege Nord u Zastupničkom domu talijanskog parlamenta, prenosi agencija.

Parolo i Rossi izjavljuju da ne žele ulaziti u pitanje razloga za odgodu pregovora, odnosno nedovoljne suradnje Hrvatske s Haškim sudom, ali ocjenjuju da to pitanje svakako zaslužuje pozornost. "No moramo istaknuti da kada bi se prema pitanju Turske jednako odnosilo, epizoda poput ove hrvatske našli bismo u izobilju. Nije utemeljeno ni opravdanje da će se, ako Turska ne uđe u Europu, ona izručiti islamskom ekstremizmu, jer ako Europa izolira Hrvatsku porast će nacionalističke napetosti a zemlja će se ponovno baciti u balkanski kaos", smatraju talijanski parlamentarci, prenosi ANSA

"Na kraju postoji i još jedna aspekt: Hrvatska, za razliku od Turske, je europska zemlja, kulturalno i vjerski istovrsna", zaključuje Rossi i Parolo, navodi ANSA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙