FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tripoli opovrgao da Gadafi odbija osloboditi bugarske bolničarke

TRIPOLI , 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Tripoli je u četvrtakopovrgao vijest prema kojoj je libijski čelnik Moamer el-Gadafi usrijedu uoči arapskog summita u Alžiru izjavio kako odbija osloboditipet bugarskih bolničarki koje je u svibnju 2004. sud u libijskom graduBenghaziju osudio na smrt.
TRIPOLI , 24. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Tripoli je u četvrtak opovrgao vijest prema kojoj je libijski čelnik Moamer el-Gadafi u srijedu uoči arapskog summita u Alžiru izjavio kako odbija osloboditi pet bugarskih bolničarki koje je u svibnju 2004. sud u libijskom gradu Benghaziju osudio na smrt.

Pukovnik Gadafi osudio je "nepravdu i nejednake kriterije" kada je riječ o zapadnim državljanima te osobama podrijetlom iz zemalja u razvoju, rekao je za France presse izvor blizak ministarstvu informiranja istaknuvši kako libijski čelnik nije izjavio da neće dopustiti oslobađanje bolničarki.

U programu libijske televizije prikazani su dijelovi Gadafijeva govora. "Zapadni dužnosnici tražili su oslobađanje pet Bugarki koje su ubile našu djecu, kazavši nam kako ih žele odvesti sa sobom. Mi smo im odgovorili kako su na dan kada ih je sud osudio na smrt u Benghaziju održani prosvjedi potpore. Zapad nam je tada poručio kako ga mišljenje našeg naroda ne zanima, kao da na taj način žele reći da su naši ljudi ovce koje nemaju nikakvo relevatno stajalište."

Pet bugarskih bolničarki i jedan palestinski liječnik koji su osuđeni na smrt već su pet godina u libijskom zatvoru. Njihovi odvjetnici priopćili su da su njihovi klijenti nevini te su uložili žalbu na presudu suda u Benghaziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙