FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn u posjetu Bugarskoj

ZAGREB/BRUXELLES, 17. ožujka 2005. (Hina) - Europski povjerenik zaproširenje Olli Rehn u petak će posjetiti Bugarsku kako bi s čelnicimate zemlje razgovarao o preuzetim europskim obvezama i njihovomispunjavanju pred potpisivanje povelje o pristupanju Uniji predviđenogza 25. travnja.
ZAGREB/BRUXELLES, 17. ožujka 2005. (Hina) - Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn u petak će posjetiti Bugarsku kako bi s čelnicima te zemlje razgovarao o preuzetim europskim obvezama i njihovom ispunjavanju pred potpisivanje povelje o pristupanju Uniji predviđenog za 25. travnja.

Rehn u prvi službeni posjet Sofiji odlazi u važnom trenutku odnosa Europske unije i Bugarske, odnosno nakon zaključivanja pregovora o pristupu i pred potpisivanje povelje o pristupanju, priopćila je u četvrtak Europska komisija.

Tijekom posjeta on će se sastati s predsjednikom Georgijem Parvanovim, premijerom Simeonom Sakskoburggotskim, ministrom vanjskih poslova Solomonom Pasijem, ministricom za europska pitanja Meglenom Kunevom te drugim dužnosnicima s kojima će prije svega razgovarati o reformi pravosuđa i javne administracije.

Bugarska bi punopravna članica EU trebala postati 1. siječnja 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙