FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić predvodio misu posvete ulja

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal JosipBozanić predvodio je danas u zagrebačkoj katedrali misu posvete ulja,kojom se Crkva spominje uspostave euharistije i svećeništva.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je danas u zagrebačkoj katedrali misu posvete ulja, kojom se Crkva spominje uspostave euharistije i svećeništva.

U misnom slavlju sudjelovali su i pomoćni biskupi zagrebački Josip Mrzljak, Vlado Košić i Valentin Pozaić te više od 200 svećenika zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić pozvao je svećenike i na duhovnu povezanost i zajedništvo sa Svetim Ocem, koji je ovogodišnje pismo za Veliki četvrtak svećenicima uputio s bolesničke postelje, pozvavši ih da u Godini euharistije zajedno s njim razmotre riječi njezina ustanovljenja.

Sveti Otac, uz ino, poručuje svećenicima da njihov život treba biti život duboke zahvale, a upravo je zahvalnost ta koja se nalazi u temeljima same riječi euharistija.

Svećenikov život, navodi u pismu Sveti Otac, treba biti život spašen, da bi spašavao druge. Papa također poziva na zauzeto obavljanje svećeničke službe, ističući da se u kontekstu nove evangelizacije ljudi imaju pravo obratiti svećenicima u nadi da će u njima "vidjeti" Krista.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na kraju propovijedi pozvao je na molitvu za duhovna zvanja u zagrebačkoj Crkvi, stavljajući svećenike i njihovo djelo pod nebesku zaštitu blaženoga Alojzija Stepinca.

Svećenicima je poručio da neumorno pozivaju vjernike na molitvu za duhovna zvanja i za uspjeh Druge sinode Crkve zagrebačke, da urodi obnovom naših zajednica kako bi one postale sve više euharistijske zajednice.

Obredi Velikoga petka u zagrebačkoj katedrali počet će u 18 sati, a u subotu uskrsno bdijenje u 21 sat. Svečanu uskrsnu misu, u nedjelju, kardinal Bozanić predvodit će u 10 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙