FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muškarci i žene podjednako Internetom traže posao

ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Muškarci i žene u Hrvatskoj ujednakoj se mjeri služe Internetom za pronalazak posla i ravnopravnisu što se tiče zastupljenosti životopisa i traženja posla putemInterneta; čak se više ženskih životopisa može pronaći s područjavelikih regionalnih centara kao što su Zagreb, Rijeka, Osijek i Split,navodi se u analizi Internet portala posao.hr.
ZAGREB, 24. ožujka 2005. (Hina) - Muškarci i žene u Hrvatskoj u jednakoj se mjeri služe Internetom za pronalazak posla i ravnopravni su što se tiče zastupljenosti životopisa i traženja posla putem Interneta; čak se više ženskih životopisa može pronaći s područja velikih regionalnih centara kao što su Zagreb, Rijeka, Osijek i Split, navodi se u analizi Internet portala posao.hr.

Taj portal ima bazu od ukupno 14.226 životopisa, u njih 14.017 naveden je spol - muških životopisa ima 7.006, a ženskih 7.011.

Ukupan broj registriranih korisnika je 44.134, a dnevno tu Internet stranicu, po njihovim podacima, posjeti oko 15.000 posjetitelja.

U Hrvatskoj postoji više od milijun korisnika Interneta, većinom iz urbanih sredina, od kojih su 44 posto žene. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje žene čine čak 60 posto ukupnog broja nezaposlenih osoba, a stopa nezaposlenosti žena iznosi 23 posto, što je za otprilike 8 posto više od stope nezaposlenosti muškaraca.

Na Internet portalu posao.hr životopisi muškaraca se u najvećem broju pronalaze u djelatnostima elektrotehnike i strojarstva, te graditeljstva, dok se ženski nalaze u kategorijama administracije, zdravstva te znanosti i naobrazbe, navodi se u analizi.

Prema istim podacima, Zagrebačka županija i grad Zagreb su županije koje se posloprimcima čine najprimamljivijima, te bi na njihovu području radno mjesto željelo naći čak 30,7 posto potencijalnih zaposlenika. Slijede Primorsko-goranska sa 7,5 posto, Splitsko-dalmatinska sa 7,2 posto i Ličko-senjska županija sa 6,6 posto posloprimaca koji bi svoje radno mjesto voljelo pronaći na njihovu području.

Najmanje posloprimaca željelo bi raditi na području Virovitičko-podravske i Istarske županije.

Traženje zaposlenja putem Interneta u Hrvatskoj polako prati svjetske trendove koji su pokazali kako prostor na Internetu zamjenjuje klasične oglase u novinama, zbog brzine, jednostavnosti, dostupnosti i velike količine relevantnih informacija.

Posao.hr bilježi stalan porast broja korisnika od 15 posto mjesečno, što se može objasniti popularnošću i jednostavnošću korištenja Interneta za traženje zaposlenja, kaže se u analizi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙