FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksploziji u teksaškoj rafineriji najmanje 14 mrtvih

TEXAS CITY, 24. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 14 osoba jepoginulo, a više od stotinu je ozlijeđeno u srijedu u snažnojeksploziji u najvećoj rafineriji naftne tvrtke BP u SjedinjenimDržavama u Texas Cityju.
TEXAS CITY, 24. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Najmanje 14 osoba je poginulo, a više od stotinu je ozlijeđeno u srijedu u snažnoj eksploziji u najvećoj rafineriji naftne tvrtke BP u Sjedinjenim Državama u Texas Cityju.

Eksplozija se dogodila u postrojenju za poboljšanje kvalitete benzina, dok je preostali dio rafinerije, treće po veličini u SAD-u, nastavio normalno s radom, priopćila je tvrtka.

Zasad nije poznat uzrok eksplozije, ali dužnosnici tvrtke priopćili su da vjeruju kako nije riječ o terorističkom napadu. "Nemamo razloga vjerovati da je eksploziju izazvalo nešto izvana", rekao je glasnogovornik tvrtke Hugh Depland.

Eksplozija je bila tako snažna da je potresla zgrade i razbila prozore u krugu od nekoliko kilometara oko rafinerije koja se nalazi u industrijskom području Texas Cityja, 60 km jugoistočno od Houstona.

Spasilačke službe pretražuju ostatke uništenih dijelova postrojenja kako bi pronašle preživjele, dok se na mjestu incidenta okupljaju brojni članovi obitelji osoba koje su radile u rafineriji kako bi saznali vijesti o svojim najmilijima.

"Pretpostavljamo da je 14 osoba izgubilo život", rekao je visoki dužnosnik tvrtke Don Parus. "To je tužan dan za BP", dodao je.

Medicinski dužnosnici rekli su da je u eksploziji najmanje sto osoba ozlijeđeno, od kojih su neki u teškom stanju.

Rafinerija isporučuje 30 posto cijele proizvodnje tvrtke BP u Sjedinjenim Državama i 3 posto ukupne američke proizvodnje, objavljeno je na internet stranicama te naftne tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙