FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zamjenik nizozemskog premijera dao ostavku

AMSTERDAM, 23. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Zamjenik nizozemskogpremijera Thom de Graaf, čija je socijalnoliberalna stranka D66(Demokraten 66) vladin koalicijski partner, dao je u srijedu ostavku,izvijestila je nizozemska novinska agencija a prenosi Reuters.
AMSTERDAM, 23. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Zamjenik nizozemskog premijera Thom de Graaf, čija je socijalnoliberalna stranka D66 (Demokraten 66) vladin koalicijski partner, dao je u srijedu ostavku, izvijestila je nizozemska novinska agencija a prenosi Reuters.

Graaf je dao ostavku nakon što u parlamentu nije prošlo glasovanje o izbornoj reformi. Prijedlog novog izbornog zakona koji je predviđao izravno biranje gradonačelnika i lokalnih dužnosnika, predložio je Graf, a njegovo je usvajanje blokiralo protivljenje oporbene Laburističke stranke.

De Graafova ostavka mogla bi ugroziti koalicijsku vladu premijera Jan Petera Balkenendea, sastavljenu od njegovih demokršćana (CDA), liberalne stranke VVD i centrističke socijalnoliberalne stranke D66, a analitičari ne isključuju ni mogućnost prijevremenih izbora. Sljedeći redovni izbori trebali bi se održati 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙