FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 24. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB/DUBAI - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale milijun dolara vrijednog ATP turnira u Dubaiju. Ljubičić je nakon velike borbe u 2. kolu svladao Španjolca Fernanda Verdasca sa 6-7 (4), 6-4, 7-6 (8). U četvrtfinalu će Ljubičić igrati protiv Engleza Tima Henmana.

Ovo je bio drugi međusobni dvoboj Ljubičića i Verdasca, te prva pobjeda našega igrača. Ljubičić je odlično krenuo u meč, poveo je sa 3-0 u prvom setu, a tada je dvoboj prekinut zbog kiše. Po povratku na teren bolje se snašao Verdasco, vratio "break" minusa, te potom u "tie-breaku" stigao do prvoga seta. U drugome setu Ljubičić je oduzeo servis protivniku pri rezultatu 1-1, te tu prednost uspio očuvati do kraja te dionice igre i sa 6-4 izjednačiti omjer u setovima. I u trećem setu naš je igrač prvi ostvario "break" ponovno pri rezultati 1-1, ali Španjolac je uspio vratiti "break" i izjednačiti na 3-3. Do kraja dvoboja oba su igrača držala svoj početni udarac, a u odlučujućoj igri spretniji i sretniji je bio Ljubičić.

DOHA - Hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš izgubila je u 2. kolu ITTF "Pro Tour" turnira u katarskoj Dohi od Bjeloruskinje Viktorije Pavlovič sa 1-4 (11-13, 11-5, 10-12, 8-11, 11-13).

SAN SICARIO - Svjetska prvakinja u spustu Janica Kostelić na drugom je treningu spusta u talijanskom San Sicariju zauzela deveto mjesto. Kostelić je ostvarila vrijeme od 1:55.00 minuta, što je bilo za sekundu i pet stotinki sporije od najbrže Austrijanke Renate Goetschl. Drugo mjesto na treningu u četvrtak zauzela je Amerikanka Lindsey Kildow. Utrka spusta u San Sicariju na rasporedu je u subotu, dok će se u petak voziti superveleslalom s početkom u 11 sati.

BARDONECCHIA - Hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim na Svjetskom juniorskom prvenstvu u talijanskoj Bardonecchiji zauzeo je 13. mjesto u slalomu. Zrnčić-Dim je nakon prve vožnje bio 26., no u drugoj je ostvario deveto vrijeme i popravio plasman za 13 mjesta. Za pobjednikom Čehom Filipom Trejbalom zaostao je 2.41 sekundu. Od ostalih hrvatskih predstavnika Danko Marinelli je bio 32., a Ivan Olivari 37.

SAN SICARIO - Hrvatska skijašica Nika Fleiss sutra će u talijanskom San Sicariju debitirati u utrci superveleslaloma za Svjetski kup. Vodstvo reprezentacije ustvrdilo je da bi nastup u San Sicariju bilo korisno i dobro za sakupljanje iskustva u toj disciplini. Nika je do sada vozila superveleslalome u Europskom kupu i na FIS natjecanjima, a budući da se radi o olimpijskoj stazi (ZOI Torino 2006.) ovo će biti svakako koristan nastup za bolje upoznavanjem staze. Na sutrašnjem superveleslalomu Nika će imati startni broj 63.

OBERSTDORF - Norveška muška reprezentacija u skijaškom trčanju nastavila je svoju dominaciju na svjetskim prvenstvima u štafetnim utrkama na 4x10 kilometara. Na Svjetskom prvenstvu u Oberstdorfu Norvežani su stigli do trećeg uzastopnog naslova, ovoga puta u sastavu Odd-Bjoern Hjelmeset, Frode Estil, Lars Berger i Tore Ruud Hofstad. Norveška četvorka slavila je u vremenu od 1:39:04.4 sati, srebrna medalja pripala je domaćoj reprezentaciji Njemačke sa 17.7 sekundi zaostatka, dok su brončani Rusi sa 18.7 sekundi iza Norvežana.

FRANKFURT - Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter izjavio je kako smatra da bi vrhunski nogometni suci trebali godišnje zarađivati 100.000 eura, te da bi se time spriječili skandali oko namještanja utakmica slični onomu koji je nedavno izbio u Njemačkoj.

"Već 10 godina govorim kako bi to bilo rješenje. U slučaju kad bi suci zarađivali velike sume, onda bi im to postao i stalni posao, a na poslu se ne bavite prevarama", izjavio je Blatter u intervjuu za njemački magazin Kicker.

Predsjednik FIFA-e smatra kako se u nogometu vrti dovoljno novca da bi ova njegova ideja bila realizirana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙