FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

DUBAI - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić uspješno je započeo svoj nastup i na milijun dolara vrijednom ATP turniru u Dubaiju. U dvoboju 1. kola Ljubičić je sigurno sa 6-1, 6-1 svladao Francuza Jean-Renea Lisnarda, te će u 2. kolu igrati protiv Španjolca Fernanda Verdasca.

DOHA - Hrvatska tenisačica Jelena Kostanić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale 600.000 dolara vrijednog WTA turnira u Dohi. Bolja od Kostanić je u dvoboju 2. kola bila Francuskinja Marion Bartoli sa 7-5, 6-2.

ZAGREB - Posljednji ispraćaj legendarnog televizijskog sportskog komentatora Mladena Delića, koji je preminuo u utorak u Zagrebu u 87. godini održat će se u ponedjeljak 28. veljače u 13.20 sati u krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj.

ZAGREB - Vrlo dobro poznajemo hrvatski sport i njegovu snagu i zato smo nastojali doći u Hrvatsku i predstaviti projekt Mediteranskih igara u Almeriji, na kojoma željno očekujemo i brojem hrvatske sportaše, kazao je na konferenciji za novinare na zagrebačkome sajmu sporta i nautike predsjednik Španjolskog olimpijskog odbora i prvi dopredsjednik Organizacijskog odbora Jose Maria Echevarria. Pedeset godina nakon Barcelone, Almeria je drugi španjolski grad koji organizira tako veliku mutisportsku manifestaciju, kazao je Echevarria, dodavši kako će ove Igre biti svojevrsno podsjećanje na početke okupljanja mediteranskih sportaša. Unatoč brojnim različitostima, vjerskim, političkim i kulturnim, sve zemlje Mediterana spaja isto, Sredozemno more, a ove Igre su još jedna od dokaza kako sport može uspješno spajati narode sa tri kontinenta, kazao je Echevarria, kome je domaćin u Zagrebu bio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Almeria je grad od 180.000 stanovnika i nalazi se u južnošpanjolskoj provinciji Andaluziji, a na 15. Mediteranskim igrama od 24. lipnja do 3. srpnja ove godine ugostit će više od 4000 sportaša. Sportaši će se natjecati za ukupno 270 kompleta medalja u 24 sporta na ukupno 30 objekata, od kojih su samo četiri postojeća, dok se gradi ili se izgradilo 10 novih, a preostalih 14 se preuređuje i dograđuje posebno za Igre.

Na 15. Mediteranskim igrama u Almeriji nastupit će oko 170 hrvatskih sportaša.

ZAGREB - Školovani stručnjaci (treneri, menadžeri, novinari...) uvjet su bez kojega se sport ne može razvijati. To je zaključak sudionika "okruglog stola" na kojemu se u srijedu našla tema Osposobljavanje, školovanje i usavršavanje stručnjaka u sportu. Organizatori skupa bili su Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN), predstavljen predsjednikom Jurom Ozmecom, Kineziološki fakultet, u čije ime je uvodno izlaganje podnio prof. dr. Dragan Milanović i Zagrebački velesajam, kojega je predstavljao Berislav Čižmek. Nazočili su i sudjelovali u raspravi dr. Romana Caput Jogunica, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa, predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Zagrebačkog športskog saveza, strukovnih saveza, udruga, sportskih agencija... O zanimljivosti rasprave svjedoči činjenica da je umjesto jedan sat potrajala dva i pol.

SAN SICARIO - Hrvatska skijašica Janica Kostelić zauzela je treće mjesto na prvom treningu spusta u talijanskom San Sicariju. Kostelić je stazu svladala za 1:56.16 minuta, što je bilo za 39 stotinki sporije od najbrže Talijanke Lucije Recchije, dok je drugoplasirana Austrijanka Elisabeth Goergl bila samo pet stotinki brža od nove svjetske prvakinje u spustu. Utrka spusta u San Sicariju vozi se u subotu.

SARAJEVO - U zaostaloj utakmici 12. kola regionalne košarkaške "Goodyear" lige Bosna ASA BHT je u Sarajevu svladala Crvenu zvezdu sa 79-75 (23-22, 20-15, 18-20, 18-18).

MODENA - Disciplinska komisija Talijanske nogometne lige kaznila je predsjednika i sportskog direktora Modene Romana Amadeija, odnosno Doriana Tosija sa po tri godine zabrane obnašanja dužnosti u nogometu zbog sudjelovanja u skandalu oko namještanja utakmica. U istrazi zbog skandala oko namještanja utakmica u Italiji koja je počela 25. kolovoza prošle godine već je obuhvaćeno 34 igrača, trenera i dužnosnika u nogometnim klubovima. Najveću kaznu dosda dobio je igrač Modene Antonio Marasco kojemu je zabranjeno igranje nogometa na tri godine.

OBERSTDORF - Reprezentacija Norveške osvojila je naslov svjetskog prvaka u nordijskoj kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Oberstdorfu. Norveška u sastavu Petter Tande, Havard Klemetsen, Magnus Moan i Kristian Hammer je bila najbolja u skakačkom dijelu natjecanja, te je tu svoju prednost uspjela zadržati i nakon štafetne utrke na 4x5 kilometara. Srebrnu medalju osvojila je Njemačka koja je u samoj završnici prestigla Austriju. Njemačka je za Norveškoj zaostala 7.1 sekundi, a Austrija 7.4 sekunde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙