FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CARNet pokrenuo dva nova programa e-learninga

ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska akademska i istraživačkamreža CARNet pokrenula je danas nastavu za dva nova programa učenja nadaljinu (e-learning) u okviru svoje E-laerning akademije u koje jeupisano prvih 40 polaznika, kazano je na današnjem predstavljanju tihprograma.
ZAGREB, 7. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet pokrenula je danas nastavu za dva nova programa učenja na daljinu (e-learning) u okviru svoje E-laerning akademije u koje je upisano prvih 40 polaznika, kazano je na današnjem predstavljanju tih programa.

Riječ je o programu za stjecanje certifikata E-learning Tutoring i programu Course Design.

Program E-learning Tutoring omogućuje stjecanje i razvijanje specifičnih znanja i vještina potrebnih za uspješno komuniciranje sa udaljenim polaznicima, te služi poučavanju za održavanje nastave putem Interneta. Namijenjen je profesorima, nastavnicima, instruktorima, odnosno svima koji održavaju nastavu u online okruženju.

Drugi program nazvan Course Design bavi se pitanjima stvaranja sadržaja za nastavu putem Interneta i njime polaznici stječu certifikat da su osposobljeni za stvaranje Internet obrazovnih sadržaja.

Voditeljica projekta E-learning akademija Dragana Kupres kazala je da osim s nastavom u ova dva programa, danas započinju i drugi semestar za program naziva E-learning menagment koji je namijenjen srednjem menadžmentu i administraciji u visokoškolskim ustanovama.

U ta tri programa ukupno je 65 polaznika u CARNetovoj E-learning akademiji, kazala je Kupres, dodajući da polaznike čine predstavnici nevladnih udruga, fakulteta, kao i polaznici iz gospodarskog sektora, odnosno iz Plive, Zagrebačke banke i Algebre. Istaknula je i da razmišljaju da prošire te programe na regiju.

Programi se izvode u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz kanadskog grada Vancouvera, a nastava je organizirana dvosemestralno kao kombinacija kolegija putem Interneta i radionica u učionici, a traju ukupno 34 tjedna.

E-learning ili učenje na daljinu je izvođenje obrazovnog procesa uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije, odnosno putem Interneta, videokonferencijskih sustava i slično.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙