FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka policija ubila 80 pobunjenika sjeverno od Bagdada

TIKRIT, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Pripadnici specijalne policijeiračkog ministarstva unutarnjih poslova, poduprti američkom vojskom,ubili su u utorak 80 pobunjenika sjeverno od Bagdada, među kojimaalžirske, saudijske i sirijske borce, rekli su u srijedu irački višidužnosnici.
TIKRIT, 23. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Pripadnici specijalne policije iračkog ministarstva unutarnjih poslova, poduprti američkom vojskom, ubili su u utorak 80 pobunjenika sjeverno od Bagdada, među kojima alžirske, saudijske i sirijske borce, rekli su u srijedu irački viši dužnosnici.

"Ubili smo 80 naoružanih osoba u bitci koja je trajala 17 sati u Ain Helouehu, zapadno od Tikrita (180 km sjeverno od Bagdada), u blizini jezera Tharthar. Tijekom bitke izgubili smo 12 ljudi, među kojima četiri časnika", izjavio je pukovnik Mohammad Ibrahim, dopunjujući priopćenje centra za američko-iračku suradnju.

Istaknuo je da je među pobunjenicima njih 20 nosilo duge brade, karakeristični znak pripadnika Džihada, koji odbijaju brijanje tvrdeći kako slijede učenje proroka Muhameda.

Zapovjednik Richard Goldenberg, glasnogovornik 42. američke pješačke divizije s bazom u Tikritu, kazao je "da je velika koncentracija pobunjenika na tom lokalitetu te da postoji neodređen broj žrtava u njihovim redovima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙