FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan sastanak državnih tajnika država CEFTA-e

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Državni tajnici zemalja članicaCEFTA-e odnosno Hrvatske, Rumunjske i Bugarske, na današnjem susastanku u Zagrebu, među ostalim, razmotrili rezultate pojedinačnihbilateralnih pregovora s Makedonijom koja je predala zahtjev opristupanju CEFTA-i.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Državni tajnici zemalja članica CEFTA-e odnosno Hrvatske, Rumunjske i Bugarske, na današnjem su sastanku u Zagrebu, među ostalim, razmotrili rezultate pojedinačnih bilateralnih pregovora s Makedonijom koja je predala zahtjev o pristupanju CEFTA-i.

Članice su ocijenile kako pregovori napreduju dobro te kako do dovršenja pregovora preostaje svega jedan ili dva kruga pregovora, izvijestili su danas iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Na prvom ovogodišnjem sastanku državnih tajnika zemalja članica CEFTA-e (Sporazum o slobodnoj trgovini srednje Europe), koji je imao pripremni karakter i na kojem su članice dogovarale strategiju i dosadašnje rezultate u međusobnim odnosima, kao i odnosima s EU, razmatrala su se i pitanja budućnosti CEFTA-e.

Naime, razmatra se mogućnost "omekšavanja" kriterija za ulazak u CEFTA-u zemljama iz regije koje nisu članice EU ili CEFTA-e, kako bi se odnosi s tim zemljama regulirali trgovinski odnosi upravo i kroz instituciju CEFTA-e, navodi se u priopćenju.

Sastanak je održan pod predsjedanjem državnog tajnika za gospodarstvo Vladimira Vrankovića, a sastanku su, s hrvatske strane, bili nazočni i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva financija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Hrvatske gospodarske komore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙