FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak državnih tajnika zemalja CEFTA-e sutra u Zagrebu

ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Državni tajnici zemalja članicaCEFTA-e, na sastanku koji će se održati sutra u Zagrebu, raspravljatće, među ostalim, o planu aktivnosti CEFTA-e u 2005. godini, pri čemuće biti razmijenjene i informacije o stanju pregovora zemalja članicaCEFTA-e za pristupanje EU.
ZAGREB, 21. ožujka 2005. (Hina) - Državni tajnici zemalja članica CEFTA-e, na sastanku koji će se održati sutra u Zagrebu, raspravljat će, među ostalim, o planu aktivnosti CEFTA-e u 2005. godini, pri čemu će biti razmijenjene i informacije o stanju pregovora zemalja članica CEFTA-e za pristupanje EU.

Kako su izvijestili iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, bit će riječi i o suradnji i razmjeni informacija o aktualnim temama po pitanju WTO-a, bit će dat pregled stanja bilateralnih pregovora Bugarske, Hrvatske, Rumunjske i Makedonije o Sporazumu o pristupanju Republike Makedonije CEFTA-i.

Raspravljat će se i o carinskim pitanjima vezanima za daljnje jačanje carinske suradnje između država članica CEFTA, o carinskim pitanjima vezanima uz provedbu Protokola 7 i 7a. Državni tajnici zemalja članica CEFTA-e raspravljat će i o stalno aktualnom pitanju budućnosti CEFTA-e.

U hrvatskom izaslanstvu, koje predvodi državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković, su i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva financija, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Hrvatske gospodarske komore.

Nakon završetka multilateralnog sastanka državnih tajnika održat će se bilateralni sastanak hrvatske i rumunjske strane oko daljnje liberalizacije poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.  

Iz Ministarstva gospodarstva se doznaje da će nakon završetka sastanka biti objavljeno priopćenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙