FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIPnet lani uspješno poslovao, kao i cijela mobilkom austria grupa

BEČ, , 22. ožujka 2005. (Hina) - Sve četiri članica Grupe MobilkomAustria prošle godine su zabilježile poraste u svim segmentimaposlovanja - ukupni prihod Grupe porastao je 4,7 posto u odnosu nagodinu prije, na 2,12 milijardi eura, dok je broj korisnika povećan4,5 posto, na gotovo pet milijuna u četiri zemlje.
BEČ, , 22. ožujka 2005. (Hina) - Sve četiri članica Grupe Mobilkom Austria prošle godine su zabilježile poraste u svim segmentima poslovanja - ukupni prihod Grupe porastao je 4,7 posto u odnosu na godinu prije, na 2,12 milijardi eura, dok je broj korisnika povećan 4,5 posto, na gotovo pet milijuna u četiri zemlje.

Poslovni rezultati Grupe za 2004. objavljeni su danas u Beču na godišnjoj konferenciji za novinare, pri čemu je predsjednik Uprave Mobilkom Austria Boris Nemšić, istaknuo da su tri operatera izvan Austrije (slovenski Simobil, hrvatski VIPnet i liechtensteinski mobitel) u ukupnim prihodima Grupe sudjelovali sa 22 posto. Od toga se na VIPnet odnosi 17,3 posto prihoda.

Nova predsjednica Uprave VIPneta Marie-Helene Magenschab kazala je i da je VIPnet lani ostvario porast ukupnih prihoda od deset posto, na 375,4 milijuna eura. Prihodi prije kamata, poreza, amortizacije i smanjenja vrijednosti porasli su 9,7 posto, na 152,7 milijuna eura, a prihodi prije kamata i poreza 2,1 posto, na 68 milijuna eura. Broj korisnika u VIPnetu je lani povećan osam posto u odnosu na 2003., te ih je krajem 2004. godine bilo ukupno 1,3 milijuna.

Magenschab je najavila i da će od 1. travnja ove godine VIPnet ponuditi svoju drugu UMTS-uslugu u Hrvatskoj - videotelefoniju ili videopoziv preko mobilnih telefona, za što će na tržištu ponuditi i dva nova UMTS-mobitela.

Osim toga već od danas će korisnicima svoje prve UMTS usluge u Hrvatskoj "city broadband" ponuditi niže cijene za dodatno prenesene podatke izvan mjesečne naknade za tu uslugu.

Govoreći o planovima VIPneta za ovu godinu Magenschab je naglasila da će pokušati ojačati tržišnu poziciju, jer su godinu završili sa tržišnim udjelom od 46 posto, što je blagi pad tržišnog udjela od 2 posto.

Ustvrdila je kako ih za sada ne zanima ulazak u fiksnu telefoniju, te da su spremni za dolazak konkurentskog trećeg operatera Tele2.

U vezi najvažnijih ciljeva Mobilkom Austria Grupe u ovoj godini Nemšić je posebno istaknuo preuzimanje bugarskoga operatera Mobiltela, za što su danas uplatili 80 milijuna eura, od ukupnih 1,6 milijardi eura koliko planiraju u Bugarsku investirati do kraja ove godine. To je ujedno, kaže, i najveće austrijsko ulaganje u inozemstvo ikada.

Osim Bugarske zainteresirani su i za sudjelovanje u natječajima za mobilne operatere u Bosni i Hercegovini, te u Srbiji, i to do kraja ove godine, kazao je Nemšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙