FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Telekom Austrija u 2004. ostvario porast neto dobiti za 70 posto

BEČ, 16. ožujka 2005. (Hina/APA) - Austrijski telekom operator TelekomAustria (TA) objavio je u srijedu u Beču da je u poslovnoj godini2004. postigao porast dobiti za snažnih 69,4 posto na 227,3 milijunaeura.
BEČ, 16. ožujka 2005. (Hina/APA) - Austrijski telekom operator Telekom Austria (TA) objavio je u srijedu u Beču da je u poslovnoj godini 2004. postigao porast dobiti za snažnih 69,4 posto na 227,3 milijuna eura.

Upravni odbor TA namjerava skupštini dioničara predložiti isplatu dividende od 0,24 eura po dionici u odnosu na 0,13 eura u 2003. "Solidno poslovanje u 2004. stvara najbolje moguće pretpostavke za planirano širenje i znatno višu isplatu dividendi", naglasio je generalni direktor TA Heinz Sundt prilikom predstavljanja rezultata poslovanja.

Prognozirao je porast neto dobiti u 2005. za oko 25 posto zahvaljujući nižem poreznom opterećenju i smanjenju troškova kamata. TA očekuje da će najkasnije u četvrtom tromjesečju 2005. ali možda i ranije preuzeti bugarskog mobilnog operatera Mobiltel čija će akvizicija u najmanju ruku privremeno rezultirati porastom neto duga.

Kompanija očekuje razvoj događaja u vezi s ulaskom na tržište Srbije i Bosne ali su prilike tamo još uvijek "složene", napomenuo je predsjednik upravnog odbora TA-ova mobilnog operatera Boris Nemšić .

Austrijski telekom operater prošle je godine prvi puta zabilježio porast prometa i na području fiksne telefonije - za 0,9 posto na ukupno 2,2 milijardi eura - i Interneta, istaknuo je Sundt.

Na području mobilne telefonije ostvaren je porast prometa za oko 5,8 posto na 2,1 milijardu eura a porastao je i broj klijenata u svim regijama, i to usprkos intenzivnoj konkurenciji i zasićenosti tržišta, napomenuo je generalni direktor TA, uz napomenu da ni u 2005. ne treba očekivati konsolidaciju područja mobilne telefonije

Zato će očekivani porast prometa i dobiti na području mobilne telefonije dobrim dijelom biti ostvaren u inozemstvu, pri čemu će rast u Hrvatskoj vjerojatno biti oslabljen zbog ulaska trećeg mobilnog operatera.

U okviru planova za širenje u jugoistočnoj Europi TA predviđa mogući porast broja klijenata na 30 milijuna, napominje Sundt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙