FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba fotografija dobitnika nagrade "Tošo Dabac"

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Izložba fotografija Jasenke OdićJendrašić i Ante Jaše, dobitnika prošlogodišnje nagrade za fotografiju"Tošo Dabac", otvorit će se večeras u zagrebačkoj Galeriji Spot.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Izložba fotografija Jasenke Odić Jendrašić i Ante Jaše, dobitnika prošlogodišnje nagrade za fotografiju "Tošo Dabac", otvorit će se večeras u zagrebačkoj Galeriji Spot.

Javnosti će biti predstavljeno 38 fotografija Jasenka Odić Jendrašić u crno-bijeloj tehnici, urbanih, sumornih motiva, te tridesetak fotografija Ante Jaše s prevladavajućim motivom mora.

Nagrada "Tošo Dabac" jedina je klupska nagrada za fotografiju u Hrvatskoj, a dodjeljuje se od 1977., kada je Dabac umro.

Jasenka Odić Jendrašić izlaže od 1969., sudjelovala je na oko 120 izložbi fotografija u zemlji i inozemstvu i osvojila više od 30 različiti nagrada.

Živi i radi u Zagrebu, a njezin opus treba promatrati u okviru generacije zagrebačkih fotoamatera 60-ih godina prošloga stoljeća, koji su se svojim posebnim pristupom uklopili u tokove svih europskih fotografskih zbivanja toga vremena. Nositeljica je, kao i Ante Jaša, počasnog zvanja AFIAP-a, kao i mnogih drugih.

Ante Jaša snima fotografije visoke dokumentarne i estetske vrijednosti, koje ga svrstavaju među značajne hrvatske autore kreativne fotografije. Snima objekte tradicijskoga graditeljstva, stare običaje i scene iz života, kao i prirodni ambijent otoka i mora. Fotografije objavljuje u brojnim domaćim i svjetskim časopisima te katalozima fotografskih izložbi.

Održao je 10 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Kukljici na Ugljanu. Uz AFIAP, nositelj je i PSA 2 Star Ratingfotografske asocijacije USA iz 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙