FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hotelska tvrtka Vrboska 2004. poslovala s gubitkom

ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Hotelska tvrtka Vrboska d.d. izVrboske sa otoka Hvara prošlu je poslovnu godinu završila s gubitkomod 2,1 milijuna kuna, za razliku od godine prije koju su završili sgubitkom od 696 tisuća kuna, podaci su iz godišnjeg financijskogizvješća te tvrtke objavljeni danas na Varaždinskoj burzi.
ZAGREB, 22. ožujka 2005. (Hina) - Hotelska tvrtka Vrboska d.d. iz Vrboske sa otoka Hvara prošlu je poslovnu godinu završila s gubitkom od 2,1 milijuna kuna, za razliku od godine prije koju su završili s gubitkom od 696 tisuća kuna, podaci su iz godišnjeg financijskog izvješća te tvrtke objavljeni danas na Varaždinskoj burzi.

Značajno veći lanjski gubitak u odnosu na onaj iz godine prije posljedica je, kako iz te tvrtke navode u izvješću, smanjenja broja noćenja u smještajnim objektima, posebno s češkog tržišta zbog financijskog kraha dva njihova najvažnija partnera.

To se odrazilo i na ukupne lanjske prihode Vrboske od 3,5 milijuna kuna, koji su u odnosu na 2003. bili manji za 40,6 posto. Pritom su prihodi od prodaje u inozemstvu pali 30 posto, na 2,1 milijun kuna, dok su prihodi od prodaje u zemlji blago porasli, za 1,4 posto, na 1,33 milijuna kuna.

Istodobno, za 15 posto, na 5,6 milijuna kuna lani su smanjeni i ukupni rashodi Vrboske, pri čemu su finacijski rashodi od 54 tisuće kuna bili manji za 38,6 posto.

Izvanrednih rashoda nisu imali, ali napominju da su troškovi osoblja porasli 9,5 posto, na 2,3 milijuna kuna, zbog poštivanja odredbi kolektivnog ugovora.

Tvrtka Vrboska d.d. nema pojedinačnog većinskog vlasnika, a najviše dioničkog udjela, 42,19 posto ima SN Holding. Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) ima udjel od 30,66 posto, Dom Holding 18,58 posto dionica, dok je ostali dionički udjel podijeljen na više malih dioničara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙