FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 21. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 21. ožujka 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

MILANO - Napadač brazilske nogometne reprezentacije i milanskog Intera, Adriano (23) po svemu sudeći propustit će prvi susreta četvrtfinala Lige prvaka protiv gradskog suparnika Milana. Adriano je ozlijedio ligamente koljena u dvoboju protiv Fiorentine i u klubu strahuju kako neće biti spreman za dvoboj na San Siru, 6. travnja.

BERLIN - Premda je Franz Beckenbauer izjavio kako ne razmišlja o predsjedničkoj funkciji u Europskoj nogometnoj federaciji, vodstvo Njemačkog nogometnog saveza (DFB) pokušava legendu njemačkog i svjetskog nogometa uvjeriti da se predomisli. "Beckenbauer je idealan čovjek za taj posao. Nadam se kako ćemo ga uspjeti nagovoriti da preuzme tu funkciju," kazao je predsjednik DFB-a, Theo Zwanziger. DFB je na posljednjoj sjednici donio odluku kako će predložiti Beckenbauera za čelnog čovjeka UEFA-e. "Donijeli smo jednoglasnu odluku," dodao je Zwanziger. Beckenbauer je osvojio naslov svjetskog prvaka kao igrač (1974), te kao izbornik (1990), a neko vrijeme bio je i predsjednik najuspješnijeg njemačkog kluba, Bayern Munchena. Trenutačno je prvi čovjek Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine.

MADRID - Čelnici Madrida dodijelili su počasnom predsjedniku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Juanu Antoniu Samaranchu jedno od najviših gradskih priznanja, zlatnu medalju. "Samaranch je mnogo učinio u kandidaturi Madrida za dobivanje Olimpijskih igara 2012. godine. Bez obzira kako završilo glasovanje Samaranche je zaslužio ovo priznanje," kazao je gradonačelnik Madrida, Alberto Ruiz Gallardon. Samaranchu će medalja biti uručena na svečanosti u svibnju, a odluka o domaćinu OI 2012. godine bit će donesena na Kongresu MOO-a 6. srpnja u Singapuru. Osim Madrida kandidati za dobivanje Igara su New York, London, Pariz i Moskva.

LEVERKUSEN - Branič njemačkog nogometnog prvoligaša Bayer Leverkusena, Roque Junior (28) produžio je ugovor s "Apotekarima" do srpnja 2007. godine. "U klubu su zadovoljni mojim igrama i vrlo brzo smo se dogovorili," kazao je Brazilac, koji je u Bayer došao 2004. godine iz Milana. Neko vrijeme bio je i član Leeds Uniteda i Siene. Junior je u prosincu operirao koljeno i trenutačno se nalazi na oporavku.

NYON - UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv engleskog Premierligaša Chelseaja, trenera Josea Mourinha, njegovog pomoćnika Stevea Clarkea i člana uprave Lesa Milesa zbog - laganja. U ponedjeljak je glasnogovornik UEFA-e William Gaillard objasnio da se optužbe na adresu londonskog kluba i njegovih uposlenika odnose "na njihove nekorektne izjave koje su stvorile negativno ozračje na prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone na Nou Campu zbog čega će biti novčano kažnjeni ili suspendirani". Tom prigodom Mourinho, Clarke i Miles su rekli da je trener Barcelone Frank Rijkaard u poluvremenu utakmice ušao u sudačku svlačionicu da bi razgovarao sa švedskim sucem Andersom Friskom, koji je u nastavku susreta pristrano vodio utakmicu u korist domaćina. U UEFA-i smatraju da su Mourinho i njegovi suradnici vršili pritisak na suce od kojih je Frisk, zbog prijetnje smrću u anonimnom pismu, dobivenom 10 dana prije utakmice Barcelone i Chelseaja, objavio da će mu to biti posljednje suđenje u karijere i da će poslije tog susreta prestati suditi međunarodne utakmice.

STOCKHOLM - Švedski nogometni sudac Anders Frisk (43) i nakon prekida sudačke karijere dobiva prijeteće pozive. Frisk je u razgovoru za televizijsku postaju TV4 izjavio kako telefonski pozivi s prijetnjama nisu prestali niti nakon što se odlučio oprostiti od sudačke karijere. "Detalji nisu bitni, no pozivi nisu prestali. O svemu sam obavijestio policiju i sada je ona na potezu," kazao je Šveđanin. Frisk se našao na udaru kritika nakon prvog ogleda osmine finala Lige prvaka Barcelona - Chelsea, kada ga je strateg londonske momčadi Jose Mourinho optužio za domaćinsko suđenje, a njegovo mišljenje dijelio je i veliki dio britanskih medija. Nakon te utakmice uslijedili su brojni telefonski pozivi i prijetnje smrću. Šveđanin je bio u udarnim vijestima i na utakmici Roma - Dynamo Kijev, kada je pogođen tvrdim predmetom u glavu zbog čega je utakmica prekinuta.

LONDON - Vijay Singh ponovo je preuzeo čelnu poziciju na najnovijoj ljestvici najboljih svjetskih golfera. Singh je prestigao Amerikanca Tigera Woodsa i vodi s prosjekom od 12.29 bofova. Woods je drugi (12.09), a Južnoafrikanac Erne Els treći (11.44).

NEW YORK - Iako su obrane kako se bliži doigravanje u NBA ligi sve jače, 20-godišnju zvijezdu Cleveland Cavaliersa LeBrona Jamesa to ne smeta. Na gostovanju u Torontu ubacio je 56 poena i tako je postao najmlađi igrač u povijesti lige koji je zabio 50 ili više koševa na jednoj utakmici. Nažalost, veselje nije bilo potpuno, jer je njegova momčad izgubila od Toronta 98-105. U derbiju večeri aktualni prvaci Detroit Pistonsi su na svom terenu pobijedili San Antonio 110-101. Chauncey Billups postigao je 25, Tayshaun Prince 22, a Rasheed Wallace 15 poena za pobjedničku momčad. Osim što su izgubili utakmicu, San Antonio je pretrpio još jedan gubitak. Nakon samo dvije minute igru je zbog ozljede gležnja napustio Tim Duncan. Koliko će mu vremena trebati za oporavak zasad se još ne zna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙