FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAC u ponedjeljak potpisuje ugovor za Dugopolje-Ploče

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) potpisat ćesa domaćim građevinskim konzorcijem u ponedjeljak u Splitu Ugovor ograđenju dijela autoceste, od Dugopolja do Ploča ukupne duljine 97kilometara, na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik, izvijestili su danasiz HAC-a.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) potpisat će sa domaćim građevinskim konzorcijem u ponedjeljak u Splitu Ugovor o građenju dijela autoceste, od Dugopolja do Ploča ukupne duljine 97 kilometara, na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik, izvijestili su danas iz HAC-a.

Potpisivanju Ugovora, kako je najavljeno, bit će nazočan i predsjednik Vlade Ivo Sanader, ministar financija Ivan Šuker, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić.

Na javnom natječaju za tri poddionice između Splita odnosno Dugopolja i Ploča najpovoljniju ponudu dala je poslovna udruga domaćih tvrtki u kojoj su Konstruktor inženjering, Viadukt, Hidroelektra Niskogradnja, Ceste Varaždin, Zagorje Tehnobeton, Strabag Zagreb, Osijek Koteks i Ingra, sa ukupnom cijenom od 4,99 milijardi kuna.

Na natječaj za izgradnju te dionice do 21. siječnja stigle su četiri ponude, a kriterij za odabir najpovoljnije ponude bila je najniža cijena.

Austrijski Alpine Bau ponudio je gradnju po cijeni od 6,4 milijarde kuna, Bechtel International 5,9 milijardi i češko-slovačka Poslovna udruga Metrostav-Doprostav 5,4 milijarde kuna.

Natječaj je bio objavljen u medijima 6. prosinca prošle godine za svih 97 kilometara te autoceste, podijeljenih u tri podsektora - Dugopolje-Šestanovac (37 kilometara), Šestanovac-Ravča (40 kilometara), te Ravča-Ploče (20 kilometara).

Za dionicu Dugopolje-Šestanovac krajnji rok za završetak radova je 30. lipnja 2007, a za dionice Šestanovac-Ravča i Ravča-Ploče 30. prosinca 2008.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙