FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavijest poljoprivrednicima Zagrebačke županije

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za poljoprivrednusavjetodavnu službu danas je u obavijesti upozorilo poljoprivrednikeZagreba i Zagrebačke županije da pregledaju i zaštite svoja polja inasade od glodavaca koji se pojavljuju s kopnjenjem snijega izatopljenjem.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu danas je u obavijesti upozorilo poljoprivrednike Zagreba i Zagrebačke županije da pregledaju i zaštite svoja polja i nasade od glodavaca koji se pojavljuju s kopnjenjem snijega i zatopljenjem.

Suzbijanje poljskih glodavaca to je uspješnije ako se provodi na što širem području, navodi u priopćenju Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

Poljoprivrednici trebaju pregledati broj aktivnih rupa poljskih glodavaca pod višegodišnjim nasadima, na lucerištima, djetelištima i strnim žitaricama te nepoljoprivredne površine, nasipe, rubove cesta, livade s kojih je moguć prijelaz na parcele s kulturnim biljem.

Za suzbijanje poljskih glodavaca na poljima mogu poslužiti mamci Faciron, Ratox, Brodilon i palete Baraki palete. Mamci se stavljaju u rupe koje se moraju zatvoriti, a postupak se ponovi za 10-15 dana.

Preporučena sredstva treba upotrijebiti po pismenoj uputi što se dobije pri nabavi, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙