FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kwasniewski poziva Berlin na veću ulogu u istočnoj Europi

BERLINKwasniewski poziva Berlin na veću ulogu u istočnoj EuropiBERLIN, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Poljski predsjednikAleksander Kwasniewski pozvao je u subotu u govoru pred fundacijomBertelsmann u Berlinu Njemačku da odigra veću ulogu u središnjoj iistočnoj Europi.
BERLIN, 26. veljače 2005. (Hina/AFP) - Poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski pozvao je u subotu u govoru pred fundacijom Bertelsmann u Berlinu Njemačku da odigra veću ulogu u središnjoj i istočnoj Europi.

U središnjoj i istočnoj Europi kao i u odnosima između starog kontinenta i Rusije, "Njemačka mora imati veću ulogu od one koju ima", rekao je Kwasniewski. Primjer Ukrajine pokazuje da velika podrška pokretu reforme može biti učinkovita, rekao je.

Predsjednik je pozvao na "ulaganja u europsku solidarnost", ocijenivši da je to "ulaganje unosno za sljedeća desetljeća".

Na pitanje je li susret njemačkog kancelara Gerharda Schroedera i američkog predsjednika Georgea W. Busha u Mainzu otvorio novu eru, Kwasniewski je odgovorio: "Ne novu eru, već povratak u normalu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙