FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka očekuje 2,0 mlrd eura inozemnih ulaganja

BRATISLAVA, 18. veljače 2005. (Hina/APA) - Slovačka agencija zainvesticije SARIO očekuje da će ove godine ukupan obujam novihulaganja u Slovačku dosegnuti vrijednost od dvije milijarde eura,izjavio je u petak za tamošnji dnevni list "Pravda" šef agencije RomanKuruc.
BRATISLAVA, 18. veljače 2005. (Hina/APA) - Slovačka agencija za investicije SARIO očekuje da će ove godine ukupan obujam novih ulaganja u Slovačku dosegnuti vrijednost od dvije milijarde eura, izjavio je u petak za tamošnji dnevni list "Pravda" šef agencije Roman Kuruc.

Najveća investicija bit će ona južnokorejskog proizvođača automobilskih guma Hankooka, koji u Slovačkoj namjerava izgraditi tvornicu i u tu svrhu izdvojit će sredstva u vrijednosti 700 milijuna eura, kazao je Kuruc, dodajući da za Hankookovo ulaganje konkurira i susjedna Češka.

Prošle je godine SARIO sklopio 47 ugovora o ulaganjima čija ukupna vrijednost doseže 1,7 milijarde eura. Ta su ulaganja omogućila otvaranje oko 20 tisuća radnih mjesta a trenutno je u završnoj fazi 30 novih projekata, kazao je šef agencije Kuruc.

Slovačka je privlačna ulagačima iz tri razloga, konstatira Kuruc, navodeći nisku "ujednačenu poreznu stopu" od 19 posto, kvalificiranu radnu snagu i povoljni zemljopisni položaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙