FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gostovanja riječke Talijanske drame

RIJEKA,18. ožujka 2005.(Hina) - Ravnateljica Talijanske drame riječkogHNK "Ivana pl. Zajca" Laura Marchig na današnjoj je konferenciji zanovinstvo izložila rezultate gostovanja tog ansambla u protekla trimjeseca po Italiji te najavila nova gostovanja.
RIJEKA,18. ožujka 2005.(Hina) - Ravnateljica Talijanske drame riječkog HNK "Ivana pl. Zajca" Laura Marchig na današnjoj je konferenciji za novinstvo izložila rezultate gostovanja tog ansambla u protekla tri mjeseca po Italiji te najavila nova gostovanja.

Marchig je, govoreći o gostovanju Talijanske drame s predstavom "La Vaccaria" po djelu A. Beolca Ruzzantea u gradovima po sjevernoj Italiji, izrazila zadovoljstvo posjećenošću. Rekla je da je u tri tjedna ta predstava izvedena 15 puta te da je gledalište u svim mjestima bilo gotovo uvijek puno.

Marchig je ocijenila i velikim uspjehom izvedbu predstave "Ribarske svađe" (Le baruffe chiozzotte) u Italiji i Švicarskoj gdje je posjećenost također bila visoka.

Ravnateljica TD-a je najavila gostovanje s predstavom "Njujorški maraton" (Maratona di New York) u &TD-u u Zagrebu 21. ožujka u sklopu Dana talijanske kulture koji organizira Talijanski kulturni institut. Nakon predstave, koju će pratiti i autor Edoardo Erba, jedan od trenutačno najpoznatijih talijanskih kazališnih pisaca, bit će upriličen razgovor publike s piscem.

Osim u Zagrebu TD će tu predstavu izvesti u Kutini, gdje živi talijanska nacionalna manjina, te u "Teatro Cristallo" u Trstu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙