FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena "Samoborska salama"

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka županija i grad Samoborpredstavili su dana svoju robnu marku "Samoborsku salamu" u čiji jeprojekt stvaranja utrošeno 632 tisuće kuna, a trajao je tri godine.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Zagrebačka županija i grad Samobor predstavili su dana svoju robnu marku "Samoborsku salamu" u čiji je projekt stvaranja utrošeno 632 tisuće kuna, a trajao je tri godine.

Projekt su financirali Zagrebačka županija, grad Samobor i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u omjeru 250 tisuća kuna županija, 232 tisuće Ministarstvo, a 150 tisuća kuna Samobor.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kazao je da je salama autohtoni proizvod tog kraja koji je nastao kontinuiranim radom njihovog odjela za poljoprivredu i županije u cjelini. Ona se dugi niz godina proizvodi kroz različite udruge i proizvođače, ali sada kao robna marka dobija drugi značaj, jer su na izradi sudjelovali znanstvene institucije poput Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, koji je vodio tehnološki dio projekta, te zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, zaduženog za marketinški dio, rekao je župan. Podsjetio je da su već ranije promovirali nekoliko robnih marki te županije poput vina i kiselog zelja.

Direktor tvrtke Igomat, prvog profesionalnog proizvođača te salame, Zdravko Runtas najavio je da će 30. ožujka bit promocija te robne marke u ERA centru u Samoboru, te da će tada i sklopiti ugovor s tim trgovačkim centrom. Trenutno možemo proizvoditi oko pet tisuća komada salama mjesečno, kazao je Runtas, dodajući da se salama prodaje već dvije godine u trgovinama Igomata, a da sada započinje širenje njene prodaje u trgovačke centre.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙