FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće EU-a odgodilo pregovore s Hrvatskom

BRUXELLES, 16. ožujka 2005. (Hina) - Ministri vanjskih poslova Europskeunije odlučili su u srijedu odgoditi početak pristupnih pregovoraHrvatskom, koji su trebali započeti u četvrtak, doznaje se izdiplomatskih izvora.
BRUXELLES, 16. ožujka 2005. (Hina) - Ministri vanjskih poslova Europske unije odlučili su u srijedu odgoditi početak pristupnih pregovora Hrvatskom, koji su trebali započeti u četvrtak, doznaje se iz diplomatskih izvora.

Prema diplomatskom izvoru iz Vijeća EU-a, luksemburško predsjedništvo je nakon rasprave zaključilo da nema potrebne suglasnosti je li Hrvatska ispunila postavljeni uvjet pune suradnje s Haškim sudom.

U raspravi je sudjelovalo 17 ministara, od kojih se većina izjasnila protiv početka pregovora, doznaje se iz diplomatskih izvora. Zasad još nema službene potvrde o odgodi, očekuje se da će to biti objavljeno na konferenciji za novinare nakon završetka sjednice.

Ministri vanjskih poslova nastavit će u srijedu poslijepodne raspravu o Hrvatskoj kako bi usuglasili tekst zaključaka. Zasad nije poznato hoće li se određivati novi datum ili će se zaključiti da pregovori mogu započeti čim se ispuni potrebni uvjet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙