FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alitalia upozorava na mogući stečaj

RIM, 17. ožujka 2005. (Hina/AP) - Iz talijanske zrakoplovne kompanijeAlitalia upozoreno je u četvrtak da bi posljednji ovotjedni štrajkletačkog osoblja mogao rezultirati njezinim stečajem.
RIM, 17. ožujka 2005. (Hina/AP) - Iz talijanske zrakoplovne kompanije Alitalia upozoreno je u četvrtak da bi posljednji ovotjedni štrajk letačkog osoblja mogao rezultirati njezinim stečajem.

"U istom razdoblju prošle godine Alitalia je bila blizu bankrota", objavila je ta državna kompanija. Štrajk u srijedu prisilio je tu zrakoplovnu kompaniju da otkaže 118 letova čime se "riskira ponovno dovođenje kompanije u krizu", stoji u njezinu priopćenju.

Alitalia nastoji privući nove privatne investitore kako bi povećala kapital za 1,2 milijarde eura. Prije nego to učini Europska unija provjerava je li posljednji plan spašavanja kompanije uključuje državnu pomoć.

Štrajk letačkog osoblja u trajanju od 24 sata održan je u organizaciji sindikata SULT radi obnove ugovora o radu. Radnici su, naime, zabrinuti zbog novih planova restrukturiranja koji uključuju ukidanje 3.700 radnih mjesta i razdvajanje zemaljskih usluga od letova. Ovotjedni štrajk bio je treći po redu od veljače.

U Alitaliji predviđaju lanjski gubitak u visini od 850 milijuna eura, što je približno njezina tržišna kapitalizacija. Neto gubitak u 2003. iznosio je 517 milijuna eura, a u zadnjih 16 godina samo je četiri godine poslovala s dobiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙