FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Benetton mora povećati prodaju

MILANO, 8. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Benetton treba povećatiprodaju u 2006. za dva do tri posto kako bi obnovio profitne margine iapsorbirao nova pojeftinjenja, objavio je izvršni direktor BenettonaSilvano Cassano u kontekstu mračnih prognoza za 2005. koje smanjilevrijednost dionica grupe za više od 10 posto.
MILANO, 8. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Benetton treba povećati prodaju u 2006. za dva do tri posto kako bi obnovio profitne margine i apsorbirao nova pojeftinjenja, objavio je izvršni direktor Benettona Silvano Cassano u kontekstu mračnih prognoza za 2005. koje smanjile vrijednost dionica grupe za više od 10 posto.

U Benettonu su najavili smanjenje neto dobiti u ovoj godini na oko 99 milijuna eura u odnosu na 123 milijuna ostvarenih u 2004. uslijed pada prodaje i troškova snižavanja cijena osnovnih proizvoda radi poboljšanja margina vlasnika trgovina u visini 70 milijuna eura.

Benetton će uložiti dodatnih 30 milijuna eura kako bi snizio cijene u 2006. i uhvatio se u koštac s jeftinom konkurencijom. "Treba nam porast prodaje od dva do tri posto kako bi ta strategija polučila uspjeh a margine ponovno porasle", kazao je Cassano.

"Ključ je kolekcija jesen/zima. Prvi pokazatelji upućuju na zaključak da je prodaja zasad ista kakva je bila i prošle godine, što je dobar rezultat", tumači izvršni direktor Bennetona, izražavajući ipak bojazan da će konkurencija imati niske cijene sirovina jer ih plaćaju u dolarima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙