FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija uvodi mjere za poticanje gospodarstva

RIM, 25. veljače 2005. (Hina/AP) - Vlada talijanskog premijera SilviaBerlusconija predstavila je paket mjera usmjeren protiv usporavanjatalijanskog gospodarstva i za pomoć kompanijama da budu konkurentnijena globalnom tržištu.
RIM, 25. veljače 2005. (Hina/AP) - Vlada talijanskog premijera Silvia Berlusconija predstavila je paket mjera usmjeren protiv usporavanja talijanskog gospodarstva i za pomoć kompanijama da budu konkurentnije na globalnom tržištu.

Očekuje se da će te mjere, koje bi vlada trebala odobriti slijedeći tjedan, u ovoj godini stajati 800 milijuna eura.

Taj široki paket mjera cilja na povećanje veličine kompanija, ubrzavanje stečajnih postupaka i građanskih parnica, smanjenje birokracije i prebacivanje dijela tereta s državnih na privatne mirovinske fondove.

Talijanski bruto domaći proizvod smanjio se 0,3 posto u četvrtom tromjesečju 2004, što je znatno lošije od prosjeka u eurozoni, dok je na razini cijele godine porastao svega 1,1 posto.

Proizvodni sektor je u recesiji već četiri godine jer talijanski mali poduzetnici ne mogu zbog visokih troškova proizvodnje konkurirati kineskim kompanijama u sektoru potrošačkih dobara.

Mjere uključuju i porezne olakšice za kompanije koje se ujedine i nadoknade za tvrtke koje izaberu privatne mirovinske fondove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙