FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zemlje u razvoju fokusiraju se na pregovore o poljoprivrednim subvencijama

NEW DELHI, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ministri trgovine 20 zemlja urazvoju sastat će se u petak u Indiji kako bi raspravili o žestokoosporavanim poljoprivrednim subvencija te pokušali pronaći načine zanastavak pregovora o liberalizacije svjetske trgovine u sklopuSvjetske trgovinske organizacije (WTO).
NEW DELHI, 17. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ministri trgovine 20 zemlja u razvoju sastat će se u petak u Indiji kako bi raspravili o žestoko osporavanim poljoprivrednim subvencija te pokušali pronaći načine za nastavak pregovora o liberalizacije svjetske trgovine u sklopu Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

Ministarski sastanak G-20 održat će se od 18. do 19. ožujka u glavnom indijskom gradu, prije ključnog ministarskog sastanka WTO-a u prosincu u Hong Kongu.

Poljoprivreda je trajni problem WTO-a, pri čemu su SAD, Europska unija i Japan pod snažnim pritiskom da smanje carinske tarife i subvencije kojima štite svoje poljoprivrednike.

Indija, Brazil, Kina, Argentina i 16 ostalih zemalja u razvoju povezale su se u skupinu G-20 na sastanku WTO-a u Cancunu kako bi prisilile bogate zemlje da smanje poljoprivredne subvencije. "Na sastanku u New Dehliju odredit ćemo ključne sudionike u pregovorima s WTO", rekao je indijski ministar trgovine Kamal Nath.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙