FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Počela vojna vježba "Odlučni napori 2005"

PRIŠTINA,5. ožujka 2005(Hina) - Na Kosovu je u nedjelju počeo prvi diovojne vježbe pričuvnih snaga NATO-a pod imenom "Odlučni napori 2005"koji će trajati do 13. travnja, a KFOR je negirao da je operacija uvezi s eventualnim strahom od ponovnog izbijanja nemira na Kosovu.
PRIŠTINA,5. ožujka 2005(Hina) - Na Kosovu je u nedjelju počeo prvi dio vojne vježbe pričuvnih snaga NATO-a pod imenom "Odlučni napori 2005" koji će trajati do 13. travnja, a KFOR je negirao da je operacija u vezi s eventualnim strahom od ponovnog izbijanja nemira na Kosovu.

Cilj operacije je podići stupanj sigurnosti na Kosovu i odaslati jasnu poruku kako od NATO-a tako i od međunarodne zajednice o njihovoj odlučnoj predanosti da na Kosovu jamče mir i sigurno okruženje, rekao je zapovjednik višenacionalne brigada KFOR sektora Jugo-zapad, njemački general Richard Rossmanin na konferenciji za novinstvo.

Rossmanin je izjavio kako je u nedjelju na Kosovo doputovala rukovodeća ekipa koja će voditi operaciju u kojoj će sudjelovati 600 njemačkih vojnika koji stižu narednih dana.

"Ova operacija je planirana u ljeto prošle godine i to je rutinska vojna vježba pričuvnih snaga NATO-a s ciljem osposobiti svoje jedinice da u svakom trenutku u regiji Balkana mogu brže reagirati", rekao je general Rossmanin. On je dodao kako će ova operacija potrajati gotovo cijele godine, jer će se održati još dvije slične vježbe. Vježba koja je danas počela, a službeno završava 13. travnja, predstavlja prvi dio ukupnih manevara i ničime nije povezana sa strahom nekih krugova na Kosovu da bi na obljetnicu prošlogodišnjih nemira na Kosovu, 17. ožujka, mogli izbiti novi neredi, rekao je general Rossmanin.

Trenutno je na Kosovu stacionirano 18 tisuća vojnika NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙