FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: FTD: EU "tješi" Hrvatsku

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Pojedini diplomati u Bruxellesuračunaju da će europske vlade do kraja lipnja odustati od svog krutogstajališta spram otvaranja pristupnih pregovora, piše Financial TimesDeutschland od srijede u članku pod naslovom "EU tješi kandidatkinjuHrvatsku", prenosi Deutsche Welle.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Pojedini diplomati u Bruxellesu računaju da će europske vlade do kraja lipnja odustati od svog krutog stajališta spram otvaranja pristupnih pregovora, piše Financial Times Deutschland od srijede u članku pod naslovom "EU tješi kandidatkinju Hrvatsku", prenosi Deutsche Welle.

"Velika Britanija želi biti sigurna da novo odbijanje Hrvatske neće ugroziti početak pristupnih pregovora s Turskom koje bi trebalo početi u listopadu" objašnjava list i podsjeća da bi London u drugoj polovici godine trebao preuzeti predsjedavanje Europskom unijom te se britanska vlada boji da bi Austrija i druge zemlje mogle blokirati pregovore s Ankarom ako europske perspektive Zagreba ne poprime konkretnije oblike.

"S druge strane, prijam Hrvatske našao bi se na referendumu u Francuskoj, ako znak za start bude uslijedio poslije 30. lipnja. Kod nove revizije francuskog ustava prihvaćen je i amandman kojim se omogućuje i referendum o ulasku Turske u Europsku uniju, što je obećao predsjednik Chirac. Rok do 30. lipnja bio je izabran kako bi Hrvatska bila pošteđena od provjere na referendumu", piše Financial Times Deutschland u srijedu (po DW-u).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙