FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar Kitarović: Ništa se neće dogoditi ako pregovori ne počnu 17. ožujka

SPLIT, 12. ožujka 2005. (Hina) - Ništa se neće dogoditi ne počnu lipristupni pregovori 17. ožujka, iako Hrvatska Vlada i dalje vjeruje daće pregovori tada početi, rekla je u subotu u Splitu ministricavanjskih poslova i europskih integracija na otvaranju seminara oeuropskim integracijama, dodajući kako prije i poslije tog datuma svehrvatske obveze ostaju.
SPLIT, 12. ožujka 2005. (Hina) - Ništa se neće dogoditi ne počnu li pristupni pregovori 17. ožujka, iako Hrvatska Vlada i dalje vjeruje da će pregovori tada početi, rekla je u subotu u Splitu ministrica vanjskih poslova i europskih integracija na otvaranju seminara o europskim integracijama, dodajući kako prije i poslije tog datuma sve hrvatske obveze ostaju.

Jedino preostalo sporno pitanje potpuna je suradnja s Međunarodnim sudom za ratne zločine, odnosno uhićenje odbjeglog generala Ante Gotovine.

"Datum 17. ožujka samo je početak jednoga procesa, a prije i poslije toga datuma sve hrvatske obveze ostaju" rekla je ministrica Kolinda Grabar Kitarović na seminaru na kojem sudjeluju novinari iz Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore.

"Želimo razgovarati s EU-om na koji se način Unija želi uključiti u praćenje ispunjenja hrvatskih obveza", rekla je ministrica, naglasivši da je u hrvatskom interesu da se to pitanje što prije riješi.

Prema ministričinim riječima, ma kakvi bili odnosi snaga u EU, Hrvatska ne želi razmišljati o tome jesu li joj neke zemlje sklonije od drugih.

"Ulažemo maksimalne napore da riješimo to pitanje i uvjerimo EU da to doista rješavamo. Ne želimo stvarati nikakve podjele u EU, već želimo da se postigne konsenzus o tom pitanju", dodala je Grabar Kitarović.

Čak i ako datum početka pristupnih pregovora bude odgođen, Hrvatska neće izgubiti status kandidata niti pristup predpristupnim fondovima kojima se koristi, rekla je Grabar Kitarović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙