FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko: Integracija Ukrajine u EU neće stvoriti probleme Rusiji

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Integracija Ukrajine u Europskuuniju "ne predstavlja problem" za Rusiju, izjavio je u srijeduukrajinski predsjednik Viktor Juščenko, a prenijele su ruske novinskeagencije.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Integracija Ukrajine u Europsku uniju "ne predstavlja problem" za Rusiju, izjavio je u srijedu ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko, a prenijele su ruske novinske agencije.

"Nitko ne može reći da približavanje Europskoj uniji može utjecati na naše odnose s Rusijom", rekao je Juščenko na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu, a prenijela je RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, suradnja s Ruskom Federacijom temeljit će se na novoj regionalnoj politici Kijeva.

Ako se Ukrajina pridruži NATO-u i Europskoj uniji, ona nikad neće djelovati protiv interesa ruskog naroda, rekao je Juščenko.

Kako prenosi Itar-Tass, ukrajinski predsjednik ustvrdio je da je njegova zemlja više nego bilo koja druga zainteresirana za suradnju s Rusijom.

On je izrazio nadu da će "2007. godine biti moguće započeti pregovore o članstvu u EU".

"Integracija u EU naš je najveći cilj jer je Ukrajina dio Europe i to ne samo u geografskom smislu. Mi dijelimo iste vrijednosti i imamo zajedničku povijest", istaknuo je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙