FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: U sukobima od utorka navečer ubijeno više od 20 ljudi

BAQUBA , 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Dvadeset jedan iračkidržavljanin, među kojima nekoliko vojnika i policajaca te zaposlenikkoji je radio na zaštiti naftnih postrojenja, ubijeni su u toj zemljiod utorka navečer, izvijestili su u srijedu sigurnosni izvori.
BAQUBA , 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - Dvadeset jedan irački državljanin, među kojima nekoliko vojnika i policajaca te zaposlenik koji je radio na zaštiti naftnih postrojenja, ubijeni su u toj zemlji od utorka navečer, izvijestili su u srijedu sigurnosni izvori.

U Baqubi, 60 km sjeveroistočno od Bagdada ubijeno je devet osoba. U središtu grada u sukobima do kojih je došlo tijekom noći ubijeni su jedan policajac i dvojica naoružanih muškaraca. Policija je nakon toga pretražila četvrt u kojoj je došlo do ponovnih sukoba. Pritom je ubijeno još šest naoružanih muškaraca.

U gradu Ajilu, blizu Kirkuka, poginuo je zapovjednik snaga koje se brinu o zaštiti naftnih postrojenja. U Bagdadu je u srijedu ujutro ubijen jedan od članova šijitskog Vrhovnog vijeća islamske revolucije u Iraku Faez al-Achbal u napadu na njegovu kuću.

Također u srijedu ujutro u Dhuluiyahu su u podmetnutoj eksploziji ubijena trojica vojnika. Agencije javljaju da je u pucnjavi na automobil istočno od Tikrita u mjestu Touz ubijena jedna žena. Na njih su pucali irački vojnici, jer se automobil u kojem su se nalazili kretao velikom brzinom, zbog čega su vojnici pomislili da se radi o teroristima.

U noćašnjoj pucnjavi između pripadnika naoružane skupine i američkih vojnika u Samarri poginuo je jedan pobunjenik, a dvojica su uhićena. U sličnom okršaju u južnome dijelu grada poginuo je još jedan Iračanin.

U Dujailu su u napadu granatom na jednu iračku vojnu bazu poginula dvojica vojnika i irački poduzetnik, a u Mosulu je atentat izbjegao pukovnik iračke vojske Abdelrahman Abed, no smrtno je stradao njegov vozač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙