FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Solana pohvalio zamrzavanje Gotovinine imovine

RIM, 16. ožujka 2005. (Hina) - Javier Solana, visoki predstavnikEuropske unije za vanjsku politiku, u razgovoru za milanski Corrieredella Sera pohvalio je odluku Hrvatske o zamrzavanju dobara generalaAnte Gotovine.
RIM, 16. ožujka 2005. (Hina) - Javier Solana, visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku, u razgovoru za milanski Corriere della Sera pohvalio je odluku Hrvatske o zamrzavanju dobara generala Ante Gotovine.

"U posljednjih mjeseci veći broj važnih ličnosti se dobrovoljno predao sudu. Nešto se događa ako srpski generali dopuštaju da budu uhićeni, ako bivaju zaleđena dobra jednoga za kojim se traga u Hrvatskoj, ako se netko drugi predao u Makedoniji. Želja mnogih je da se to poglavlje što prije zaključi. Europa podupire taj put", rekao je Solana.

"Došao je trenutak da Europa preuzme sve odgovornosti vezane za Balkan. Ovo područje nije u Aziji i prirodno je da postoje precizno određene obveze", ocijenio je Solana odgovarajući na pitanje o najavama smanjenja angažmana SAD-a na prostoru bivše Jugoslavije i povećanja uloga EU-a.

Solana je u razgovoru naglasio potrebu daljnje suradnje cijelog balkanskog prostora s Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije. Pored onih vezanih uz Haški sud, pošto je razgovor vođen nakon jučerašnjeg Solaninog susreta s predsjednikom Ibrahimom Rugovom, Solana je odgovarao na pitanja vezana uz Kosovo. Solana je povodom jučerašnjeg pokušaja atentata na Ibrahima Rugovu, upozorio da je "zabrinut jer postoje neki koji nastoje spriječiti demokratski razvoj Kosova", a pohvalio je i odluku bivšeg kosovarskog premijera da se preda Haagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙