FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska banka: njemačka poduzeća mogu više ulagati u jugoistočnu Europu

MUENCHEN, 16. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Svjetska banka pozvala je usrijedu na konferenciji u Muenchenu mala i srednja njemačka poduzećada više ulažu u jugoistočnu Europu.
MUENCHEN, 16. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Svjetska banka pozvala je u srijedu na konferenciji u Muenchenu mala i srednja njemačka poduzeća da više ulažu u jugoistočnu Europu.

Mnoga poduzeća ne koriste prilike za ulaganja jer ne znaju dovoljno o mogućnostima u regiji, kazao je izvršni direktor Svjetske banke za Njemačku Eckhard Deutscher. "Volio bih da su i ostale savezne njemačke zemlje aktivne kao Bavarska", naglasio je Deutscher.

U odjelu za jugoistočnu Europu Svjetska banka financira razvojne projekte u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Prošle je godine Svjetska banka s oko 243 milijuna dolara poduprla njemačka poduzeća angažirana na području jugoistočne Europe, a 40 posto tih sredstava otpada na poduzeća iz Bavarske, kazao je ravnatelj ureda za vezu Svjetske banke u Bavarskoj Peter Salminger.

Statistička obrada od prije dvije godine pokazala je da 90 posto projekata ne premašuje vrijednost od jednog milijuna eura pa su nesumnjivo zanimljivi i za srednja i mala poduzeća, istaknuo je Salminger.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙