FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade najboljim vinima na Vinoviti

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - U sklopu 11. međunarodnog sajma vinai prateće opreme - Vinovita, koji je otvoren danas na Zagrebačkomvelesajmu, najboljim su vinima dodijeljene medalje.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - U sklopu 11. međunarodnog sajma vina i prateće opreme - Vinovita, koji je otvoren danas na Zagrebačkom velesajmu, najboljim su vinima dodijeljene medalje.

Za ocjenjivanje je ove godine prijavljeno 228 uzoraka vina iz devet zemalja, a ukupno su dodijeljene 74 medalje.

U kategoriji suhih bijelih vina nearomatičnih i aromatičnih sorata najvišu ocjenu i medalju šampiona ZV-a dobilo je vino Chardonnay sur lie, berbe 2003, tvrtke Đakovačka vina d.d.

Istu nagradu u kategoriji polusuhih do slatkih bijelih mirnih vina od nearomatičnih i aromatičnih sorata dobilo je vino Graševina, berbe 2001, tvrtke Kutjevački podrum d.d., a u kategoriji crvenih mirnih vina Cabernet sauvignon, berbe 2001, Udruge hrvatskih vinogradara u Mađarskoj.

U kategoriji pjenušavih vina najboljim je ocijenjeno slovensko pjenušavo vino Zlata radgonska penina, berba 2001.

Najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u kategoriji suhih bijelih mirnih vina od nearomatičnih i aromatičnih sorata je Chardonnay sur lie, berbe 2003, tvrtke Đakovačka vina d.d. te mu je dodijeljena nagrada Studec.

Istu nagradu u kategoriji polusuhih do slatkih bijelih mirnih vina od nearomatičnih i aromatičnih sorata dobilo je vino Graševina, berbe 2001, tvrtke Kutjevački podrum d.d., a u kategoriji crvenih mirnih vina Plavac mali - Dingač, berba 1999, tvrtke Vina Miličić d.o.o.

U kategoriji pjenušavih vina nije bilo moguće dodijeliti nagradu Studec, jer, kako je rečeno, nisu zadovoljeni kriteriji Pravilnika o ocjenjivanju vina Vinovite.

Vinovita, kao jedan od pet međunarodnih specijaliziranih sajmova održava u sklopu "Dana gastronomije i turizma", koji su otvoreni na Zagrebačkom velesajmu i koji će do 20. ožujka predstaviti 429 izlagača iz 27 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙