FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plivanje - Thorpe propušta SP

SYDNEY, 14. veljače 2005. (Hina/reuters) - Jedan od najboljih plivačana svijetu, Australac Ian Thorpe (22) propustit će Svjetsko prvenstvo,što će se ove godine održati u kanadskom Montrealu.
SYDNEY, 14. veljače 2005. (Hina/reuters) - Jedan od najboljih plivača na svijetu, Australac Ian Thorpe (22) propustit će Svjetsko prvenstvo, što će se ove godine održati u kanadskom Montrealu.

"Thorpe želi načiniti kratki predah od vrhunskog plivanja kako bi se što bolje pripremio za olimpijske igre u Pekingu 2008. godine," kazao je njegov trener Tracey Menzies.

Thorpe je na svjetskim prvenstvima osvojio 11 zlatnih medalja, što je najviše u povijesti plivanja, no ove sezone neće nastupati na važnijim natjecanjima.

"Ian je već osam godina u vrhunskom plivanju i potreban mu je odmor, kako bi nastavio u pobjedničkom ritmu," dodao je Menzies.

Torpedo, kako mu je nadimak, prvu zlatnu medalju na SP-u osvojio je 1998. godine u Perthu sa 15 godina, čime je postao najmlađi osvajač zlatnog odličja u povijesti svjetskih prvenstava. Na SP-u u Fukuoki 20001. godine je osvojio šest zlatnih medalja, a u dvije godine kasnije u Barceloni, postao je prvi plivač sa tri zlatne medalje na 400 metara slobodno.

Prvo značajnije natjecanja na kojem će Thorope nastupiti bit će Commonwealth Igre, što će se iduće godine održati u Melbourneu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙