FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Eksploziv podmetnut pod automobil referenta u GSKG-u

ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Podmetnuta eksplozivna naprava kojaje noćas oko 1,15 sati na parkiralištu u Horvaćanskoj cestieksplodirala pod automobilom "škoda octavija" 49-godišnjeg pravnogreferenta u Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu Marka BekavcaBasića četvrti je napad na njega u posljednje dvije godine,izvijestila je danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 16. ožujka 2005. (Hina) - Podmetnuta eksplozivna naprava koja je noćas oko 1,15 sati na parkiralištu u Horvaćanskoj cesti eksplodirala pod automobilom "škoda octavija" 49-godišnjeg pravnog referenta u Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu Marka Bekavca Basića četvrti je napad na njega u posljednje dvije godine, izvijestila je danas zagrebačka policija.

U noćašnjoj eksploziji nitko nije ozlijeđen, a, osim "škode", oštećena su još dva parkirana automobila i obližnja trafostanica.

U policiji kažu kako je očevidom utvrđeno da je nepoznata osoba noćas ispod prednjeg dijela "škode" postavila eksplozivno sredstvo i aktivirala ga. Oštećeni automobil prevezen je na parkiralište MUP-a, gdje će se vještačenje nastaviti.

Za sada se ne zna o kakvom je eksplozivnom sredstvu riječ i koji je motiv nepoznatog počinitelja.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je kako policija još nije razgovarala s vlasnikom automobila jer je već dulje vrijeme na putu izvan Hrvatske.

Automobil Marka Bekavca Basića već je bio meta nepoznatog počinitelja. Naime, u noći s 22. na 23. prosinca prošle godine, također na parkiralištu u Horvaćanskoj cesti, hicima iz vatrenog oružja propucana su stakla "škode". Počinitelj još nije pronađen, a Bekavac je tada policiji izjavio da ne zna tko je to mogao učiniti.

U policiji kažu da je Bekavac prve prijetnje dobio u siječnju 2002. kada su mu dvojica muškaraca, tada u dobi od 26 i 27 godina, putem mobitela prijetili ubojstvom. Počinitelji su otkriveni i uhićeni, no policija danas nije izvijestila kako je obrada završila i zbog čega su prijetili Bekavcu.

Dvije godine kasnije, 16. siječnja 2004. oko 7 sati, u prolazu zgrade u kojoj stanuje u Horvaćanskoj, pretukla su ga dvojica nepoznatih muškaraca dok je išao prema tramvajskoj stanici. Jedan napadač ga je tukao željeznom cijevi po glavi, a drugi rukama i nogama. Bekavac je uspio pobjeći do ulaza u zgradu i tada je, kako je ispričao policiji, vidio da jedan od napadača drži pištolj u ruci. Na njegovu sreću napadač nije pucao. Bekavcu je s posjekotinama na glavu pomoć pružena u bolnici. I tada je policiji izjavio da ne zna tko ga je i zašto napao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙