FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Privedeni osumnjičeni za eksploziju u Metkoviću

DUBROVNIK, 3. ožujka 2005. (Hina) - U Istražni centar Županijskog sudau Dubrovniku danas popodne policija je privela D.J. (32) izSlavonskog Broda, osumnjičenog za podmetanje eksplozivne naprave podautomobil u Metkoviću, te još dvojicu mladića iz Metkovića,osumnjičenih kao pomagače.
DUBROVNIK, 3. ožujka 2005. (Hina) - U Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku danas popodne policija je privela D.J. (32) iz Slavonskog Broda, osumnjičenog za podmetanje eksplozivne naprave pod automobil u Metkoviću, te još dvojicu mladića iz Metkovića, osumnjičenih kao pomagače.

Tridesetdvogodišnjeg D.J. iz Slavonskog Broda osnovano se sumnjiči za podmetanje eksplozivne naprave ispod vozila obitelji Volarević u Metkoviću, 25. siječnja. Službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su opsežnu kriminalističku obradu u vezi s tim slučajem, te utvrdili postojanje osnovane sumnje da je D.J. počinio kazneno djelo "dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", priopćio je danas načelnik Ureda načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika.

Policija je utvrdila da su D.J.-u u pripremanju izvršenja tog kaznenog djela pomagali M.O. (25) i A.B. (29) tako da su mu, znajući što namjerava učiniti, pokazali gdje živi obitelj Ivice Volarevića i kojim vozilima se njegova obitelj koristi. M.O. i A.B. također su, stoji u policijskom priopćenju, D.J.-u nabavili dio sredstava koja su upotrijebljena u izradi eksplozivne naprave.

D.J. je, naime, 25. siječnja ove godine nabavio eksplozivnu napravu nakon čega je utvrdio gdje živi Ivica Volarević s obitelji i koja vozila koriste članovi obitelji Volarević. Tijekom noći 24./25. siječnja D.J. je postavio eksplozivnu napravu pod vozilo. U eksploziji nije bilo ozlijeđenih. Osim velikog oštećenja na vozilu Volarevićevih popucala su stakla na obližnjim stambenim objektima.

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na najmanje 50.000 kuna, navodi se u priopćenju načelnika Ureda načelnika PU dubrovačko-neretvanske Ivana Kukrike.

Policija ne navodi moguće motive ovoga čina.

U posljednjem broju tjednik Globus u tekstu "Ja sam bombaš iz Metkovića" prenosi tvrdnje Mate Obšivača, predstavljajući ga kao zaštićenog svjedoka, dinamitaša- pokajnika iz Metkovića. On tvrdi da je metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo ponudio Daliboru Jeliću i njemu "20 tisuća eura da u zrak dignu auto sindikalnog vođe Ivice Volarevića".

Globus također prenosi i riječi Ivice Volarevića da je u sukobu s Jambom jer je on, kako tvrdi, "opustošio nakadašnji gigant Razvitak i otpustio zaposlene da bi sagradio privatno carstvo".

"Ja sam s grupom sindikalista i dragovoljaca Domovinskog rata s njim u sukobu još od 1995.", rekao je Volarević u Globusu.

U istom tekstu se navodi i da Stipe Gabrić nije htio davati izvjave, već je samo poručio da je u vrijeme eksplozije automobila Ivice Volarevića bio na skijanju na Jahorini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙