FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIM: Ubojstvo Silvija Berlusconija u romanu

RIM: Ubojstvo Silvija Berlusconija u romanuRIM, 16. ožujka 2005. (Hina/AR) - "Tko je ubio SilvijaBerlusconija", naslov je knjige koja se pojavila u talijanskimknjižarama, a europarlamentarac Antonio Tajani, član Berlusconijevapokreta Naprijed Italijo, u razgovoru za Corriere della Sera odsrijede, traži od izdavača povlačenje knjige iz prodaje.
RIM, 16. ožujka 2005. (Hina/AR) - "Tko je ubio Silvija Berlusconija", naslov je knjige koja se pojavila u talijanskim knjižarama, a europarlamentarac Antonio Tajani, član Berlusconijeva pokreta Naprijed Italijo, u razgovoru za Corriere della Sera od srijede, traži od izdavača povlačenje knjige iz prodaje.

Autor romana Giuseppe Caruso suradnik je lista ljevice Unita, a izdavač je "Ponte alle Grazie". Junak romana, tek diplomirani Ettore Saleri, koji je poludio od dobivanja pripravničkog ili zaposlenja samo na određeno vrijeme, te zbog ekonomske nesigurnosti, ubija premijera Berlusconija.

Tajani kaže da knjigu treba povući iz prodaje jer bi mogla dospjeti u ruke "nekog duševnog bolesnika spremnog ući u akciju. Kao da premijeru već dovoljno ne prijete...". On drži da se možda moglo izmisliti neko ime, a ne staviti premijerovo u roman.

Autor knjige kaže kako je na Berlusconija, na rimskom Trgu Navona, nedavno bačen stalak za fotoaparat, što se dogodilo prije negoli je izašla knjiga, pa prema tome njezin sadržaj nije uzrokom takvih napada, a osim toga u njoj se osuđuje nasilje. "Moj roman govori o socijalnoj stvarnosti, odražava frustriranost tisuća mladih. Poziva na uzbunu", kaže Caruso.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙