FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rukomet - Mediji prozivaju srbijanske dužnosnike

BEOGRAD,15. ožujka(Hina) - Beogradski dnevnik "Glas javnosti" od utorkanedjeljnim navijačkim izgredima u Zagrebu posvećuje čak dvije stranicei veliki naslov "Hrvati opet divljali, Srbija opet šuti!", tekritizira neoglašavanje srbijanskih političara o tom događaju.
BEOGRAD,15. ožujka(Hina) - Beogradski dnevnik "Glas javnosti" od utorka nedjeljnim navijačkim izgredima u Zagrebu posvećuje čak dvije stranice i veliki naslov "Hrvati opet divljali, Srbija opet šuti!", te kritizira neoglašavanje srbijanskih političara o tom događaju.

"Koliko je teško bilo srpskim novinarima da iz Zagreba izvuku živu glavu u nedjelju, toliko je bilo naporno ovdašnjim medijima da dan kasnije dobiju bilo kakvu smislenu izjavu od dužnosnika naše države. Divljanje hrvatskih navijača prije, za vrijeme i poslije rukometne utakmice Zagreb - Partizan, sasvim je sigurno, proći će bez odgovora s ove strane Drine, s obzirom na to da kabineti predsjednika Srbije Borisa Tadića i republičkog premijera Vojislava Koštunice tijekom jučerašnjeg dana (ponedjeljka) nisu "imali vremena" da službeno reagiraju na sezonu lova na Srbe u hrvatskoj prijestolnici, koja je imala teške fizičke posljedice po nekoliko naših državljana i donijela nove kolektivne traume u inače preopterećenim odnosima dva naroda", piše list.

List donosi izjavu Žarka Paspalja, menadžera košarkaške reprezentacije SCG, koji kaže da nije iznenađen onim što se dogodilo u Zagrebu: "Pogađa me jedno drugo pitanje: da li nam se takve stvari trebaju ponoviti pet tisuća puta da bismo nešto poduzeli? Problem nije u Hrvatima nego u nama. Mi prihvaćamo takvu vrstu odnosa, nikad nismo reagirali na pravi način, kazao je Paspalj i dodao da će i ovoga puta biti "pojeo vuk magarca".

"Kad se pojavila ideja Jadranske lige u košarci, nitko s naše strane nije rekao da je izričito protiv toga, ali zahtijevali smo da se steknu pravi sportski uvjeti. S obzirom da je sada potpuno jasno da normalni uvjeti ne postoje, trebamo se ljutiti na sebe što ne poduzimamo drastične mjere. Ne na njih, nego na sebe. Drugo, još jednom se pokazalo da je Beograd neusporedivo kulturnija i normalnija sredina nego Zagreb, jer smo mi sposobni svakoga ugostiti", kaže Paspalj.

Svako vandalsko ponašanje narušava sve bolje odnose Srbije i Hrvatske i donosi novo opterećenje, a ovakvi događaji "odudaraju od puta o kojem su se dogovorile dvije vlade", kazao je za "Glas javnosti" Aleksandar Šoštar, direktor Uprave za sport Republike Srbije, te ustvrdio da se u Srbiji "sportašima koji dolaze jamči puna sigurnost".

"Preko Ministarstva vanjskih poslova SCG treba pokrenuti diplomatsku akciju, treba zahtijevati da se povede rasprava o sigurnosti naših sportaša na tim gostovanjima, kako se ovakve stvari više ne bi događale", kazao je Šoštar, najavivši da će rukovodstvo "Partizana" uputiti žalbu čelnicima EHF-a "ali to, nažalost, sigurno neće vratiti vrijeme unazad".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙