FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz: 10 godina zatvora zbog planiranog napada na veleposlanstvo SAD-a

PARIZ, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Francuski sud osudio je uutorak svog državljanina alžirskog podrijetla Djamela Beghala na 10godina zatvora zbog planova da se digne u zrak američko veleposlanstvou Parizu, dok su petorica suučesnika kažnjena na zatvorske kazne odjedne do devet godina.
PARIZ, 15. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Francuski sud osudio je u utorak svog državljanina alžirskog podrijetla Djamela Beghala na 10 godina zatvora zbog planova da se digne u zrak američko veleposlanstvo u Parizu, dok su petorica suučesnika kažnjena na zatvorske kazne od jedne do devet godina.

Šestorica muškaraca alžirskog podrijetla, za koje su sumnja da su povezani s al'Qaidom Osame bin Ladena, opovrgli su bilo kakvu ulogu u osujećenoj zavjeri. Sud ih je teretio za zločinačku urotu s ciljem da se počini teroristički čin.

Istražitelji su također otkrili da je samoubilački napad na američko veleposlanstvo trebao izvršiti Tunižanin i bivši profesionalni nogometaš Nizar ben Abdelaziz Trabelsi kojeg je sud u Bruxellesu prije dvije godine osudio na 10 godina zatvora zbog namjere da se digne u zrak vojna baza NATO-a u Belgiji. Tu je optužbu priznao no sudjelovanje u zavjeri s ciljem napada na američko veleposlanstvo u Parizu je opovrgao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙