FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo summit NATO-a u Bruxellesu: Chirac pozvao na dijalog EU-SAD

BRUXELLES, 22. veljače 2005. (Hina) - Francuski predsjednik JacquesChirac u utorak je u Bruxellesu zatražio "više dijaloga" između Europei SAD-a u sklopu Sjevernoatlantskog saveza, s ciljem boljegrazumijevanja promjena koje se događaju na europskom kontinentu.
BRUXELLES, 22. veljače 2005. (Hina) - Francuski predsjednik Jacques Chirac u utorak je u Bruxellesu zatražio "više dijaloga" između Europe i SAD-a u sklopu Sjevernoatlantskog saveza, s ciljem boljeg razumijevanja promjena koje se događaju na europskom kontinentu.

"Europa i SAD su pravi partneri. Dakle, zato moramo više komuncirati i više se međusobno slušati", rekao je u kratkom govoru održanom u povodu otvaranja izvanrednog NATO-ova summita organiziranog u povodu turneje američkog predsjednika Georgea W. Busha po Europi. U sjedištu NATO-a u Bruxellesu sastalo se 26 šefova država i vlada članica Saveza.

"Također je potrebno, kako je istaknuo njemački kancelar Gerhard Schroeder, nastaviti s promjenama na europskom kontinentu", rekao je Chirac.

"Samo u sklopu izravnih, lojalnih i uravnoteženih odnosa između Amerike i Europe zajamčit ćemo dugotrajnost strateškog partnerstva utemeljenog na Washingtonskom sporazumu (kojim je 1949. osnovan NATO)", rekao je francuski predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙