FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deset milijuna dolara za trag o Mashadovu

MOSKVA, 15. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Nagrada od deset milijuna dolaraisplaćena je osobama koje su ruskim vlastima dale trag o čečenskomgerilskom vođi Aslandu Mashadovu prije njegove likvidacije prošlogtjedna, objavila je u utorak ruska obavještajna služba FSB.
MOSKVA, 15. ožujka 2005. (Hina/dpa) - Nagrada od deset milijuna dolara isplaćena je osobama koje su ruskim vlastima dale trag o čečenskom gerilskom vođi Aslandu Mashadovu prije njegove likvidacije prošlog tjedna, objavila je u utorak ruska obavještajna služba FSB.

Nagrada od 300 milijuna rublji ponuđena je za informaciju o Mashadovu i drugom čečenskom vođi Shamilu Basajevu u vezi s otmicom u školi u Beslanu i drugim terorističkim napadima. Basajev je i dalje nedostupan ruskim vlastima.

FSB je objavio da je puni iznos isplaćen samo za Mashadova, a osobama koje su Rusima pomogle u njegovom otkrivanju i likvidaciji pomoći će se i u preseljenju iz sjevernog djela Kavkaza u druge dijelove Rusije ili neku islamsku zemlju.

Tijelo Mashadova prikazano je na televiziji 8. ožujka nakon što su dužnosnici priopćili da je napadnut podzemni bunker tog gerilskog vođe u jednom čečenskom selu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙