FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija spremna graditi još šest iranskih reaktora

MOSKVA, 28. veljače 2005. (Hina/dpa) - Rusija bi mogla za Teherangraditi još šest nuklearnih reaktora, izjavio je u ponedjeljak uMoskvi šef ruske agencije za atomsku energiju nakon povratka iz Iranas pregovora o iransko-ruskim nuklearnim vezama.
MOSKVA, 28. veljače 2005. (Hina/dpa) - Rusija bi mogla za Teheran graditi još šest nuklearnih reaktora, izjavio je u ponedjeljak u Moskvi šef ruske agencije za atomsku energiju nakon povratka iz Irana s pregovora o iransko-ruskim nuklearnim vezama.

"Prema vlastitom nuklearnom programu, Teheran kani graditi reaktore ukupnoga kapaciteta 7000 megavata. Rusija je spremna obaviti taj posao", rekao je Aleksandar Rumjancev.

Ruski je dužnosnik u nedjelju u južnoiranskome gradu Bushehru potpisao protokole o opskrbi ruskim nuklearnim gorivom i slanju iskorištenoga goriva natrag u Rusiju, za prvi već gotovo završen reaktor u tome gradu.

Ti su sporazumi omogućili početak rada reaktora iduće godine.

I kompleks u Bushehru može se proširiti s još pet 100-megavatnih reaktora, rekao je Rumjancev i dodao da bi nova lokacija mogla biti i u gradu Ahvazu blizu iračke granice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙