FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hotel "Marjan"- treći pokušaj prodaje

SPLIT,15. ožujka 2005.(Hina) - Splitski hotel "Marjan", do prije 15-akgodina jedan od najuglednijih na Sredozemlju, danas orunulo zdanjeopterećeno golemim dugovima i zajmom, trebao bi do kraja ožujka dobitinovog vlasnika, potvrđeno je u Hrvatskom fondu za privatizaciju.
SPLIT,15. ožujka 2005.(Hina) - Splitski hotel "Marjan", do prije 15-ak godina jedan od najuglednijih na Sredozemlju, danas orunulo zdanje opterećeno golemim dugovima i zajmom, trebao bi do kraja ožujka dobiti novog vlasnika, potvrđeno je u Hrvatskom fondu za privatizaciju.

Naime, 24. ožujka istječe rok za podnošenje ponuda za kupnju oko 88 posto vlasničkog udjela države u tom bivšem prvokategorniku opterećenu zajmom od četiri milijuna eura, naplata kojeg dospijeva u lipnju, i dugovima od oko sedam milijuna eura. Država za većinski paket dionica traži najmanje 57 milijuna kuna, a mogući bi kupac morao uložiti još 51,8 milijuna kuna i zadržati 101 radnika najmanje godinu dana. To je treći pokušaj prodaje tog 42 godine stara hotela uništena u tijeku Domovinskog rata smještajem izbjeglica i prognanika.

Gubitci hotela nastali su od 1991. do 1997. zbog razlike između troškova boravka prognanika i cijene koju je država plaćala za njihov smještaj.

Trenutačni prihodi iz poslovanja nisu dostatni za podmirenje dospjelih obroka zajma uzeta za plaćanje tekućih troškova i plaća zaposlenika te za djelomičnu obnovu jer hotel u stanju u kakvu je bio kad su ga napustili izbjeglice i prognanici, nije mogao primati goste.

Hotel "Marjan", simbol splitskog turizma, danas je tek tužan podsjetnik na prošlo turističko vrijeme, čiji je neboder proglašen graditeljskim čudom, u kojemu je glavnina soba zbog narušene stabilnosti već godinama izvan uporabe. Malobrojni gosti odsjedaju u krilima glavne zgrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙