FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za kapitalne investicije na osječkom Sveučilištu 22,1 milijun kuna

OSIJEK,14. veljače 2005.(Hina) - Za kapitalna ulaganja na osječkomeSveučilištu "Josipa Jurja Strossmayera" ove će se godine izdvojiti22,160.000 kuna, zaključeno je u Osijeku na današnjoj sjednicisveučilišnoga Senata.
OSIJEK,14. veljače 2005.(Hina) - Za kapitalna ulaganja na osječkome Sveučilištu "Josipa Jurja Strossmayera" ove će se godine izdvojiti 22,160.000 kuna, zaključeno je u Osijeku na današnjoj sjednici sveučilišnoga Senata.

Kako je istaknuto, novac je izdvojen iz državnog proračuna, a osim u nabavu opreme uložit će se i u uređenje zgrada pojedinih fakulteta te, po riječima rektorice Gordane Kralik, i uređenje pročelja zgrade Rektorata.

Senat je raspravljao o prijedlozima novih studijskih programa u sklopu prilagodbe hrvatskih sveučilišta odredbama Bolonjskog sporazuma. Među brojnim novim predloženim studijima su i studiji poduzetništva te poslovne informatike na Ekonomskom, studij računalstva na Elektrotehničkom i ekološke poljoprivrede na Poljoprivrednom fakultetu.

Programe će ocijeniti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Nacionalno vijeće za visoku naobrazbu, a bit će predstavljeni 16. veljače u Rektoratu, kazala je Kralik. Dodala je kako je "Sveučilište počelo preobrazbu, koja nije jednostavna, ali da drugog puta nema".

Senat je donio odluku da se jednom od utemeljitelja i umirovljenom redovitom profesoru Medicinskog fakulteta dr. Antunu Tucaku za prinos razvoju medicinske znanosti dodijeli počasno znanstveno zvanje sveučilišnoga profesora emeritusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙