FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Transparency International traži od HRT-a podatke o troškovima kampanje

ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Transparency International (TI)Hrvatska priopćio je danas da je HRT-u poslao upit o troškovimapredizborne kampanje u prvom krugu predsjedničkih izbora 7. siječnja,ali da do danas nije dobio odgovor.
ZAGREB, 14. ožujka 2005. (Hina) - Transparency International (TI) Hrvatska priopćio je danas da je HRT-u poslao upit o troškovima predizborne kampanje u prvom krugu predsjedničkih izbora 7. siječnja, ali da do danas nije dobio odgovor.

TI pozvao je HRT na objavljivanje podataka o troškovima kampanje za izbor Predsjednika Republike Hrvatske jer je to u "interesu ne samo svih kandidata i HRT-a, već i svih građana RH i daljnjeg razvoja demokracije".

Skrivanjem tih podataka u javnosti se može stvoriti dojam da se u predizbornoj kampanji činilo nešto protuzakonito i time dovesti u pitanje integritet procesa izbora čelnog čovjeka države, odnosno, zakonitosti rada najjače medijske kuće u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

TI ističe kako je HRT, kao javna televizija koja se financira sredstvima prikupljenima od građana, dužna svakom građaninu omogućiti uvid u podatke od javnoga interesa. Odbijanjem davanja uvida u troškove predizborne kampanje predsjedničkih kandidata HRT dovodi u pitanje integritet izborne utakmice i samih kandidata te krši Zakon o pravu na pristup informacijama, navodi se, uz ostalo, u priopćenju Transparency Internationala.

Prema pisanju današnjeg Novog lista, članica Vijeća HRT Suzana Jašić također je prije mjesec dana zatražila od HTV-a podatak o tome koliko su predsjednički kandidati platili svoju izbornu promidžbu, no odgovor nije dobila. "(...) nakon dva tjedna razmišljanja HTV-ovi šefovi su joj u jednoj pauzi sjednice Vijeća došapnuli kako ništa od te informacije jer da ona na nju nema pravo", piše uz ostalo u Novom listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙