FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Heineken najavio rezanje troškova poslovanja

AMSTERDAM, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemski proizvođačpiva Heineken najavio je u utorak novo rezanje troškova poslovanjauslijed pada lanjskoga neto profita za 32,7 posto, na 537 milijunaeura, ispod očekivanja tržišta.
AMSTERDAM, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemski proizvođač piva Heineken najavio je u utorak novo rezanje troškova poslovanja uslijed pada lanjskoga neto profita za 32,7 posto, na 537 milijuna eura, ispod očekivanja tržišta.

Taj četvrti po veličini proizvođač piva u svijetu tvrdi da mu je zarada pala uslijed kontinuiranog smanjenja prodaje na ključnim tržištima, klizanja tečaja dolara i troškova njezine pivovare u Brazilu, koja je poslovala ispod očekivanja.

Heineken je najavio da će ove godine uložiti 100 milijuna eura u marketinšku kampanju u SAD-u i zapadnoj Europi, te pokušati srezati troškove u svojim europskim operacijama za 50 milijuna eura do 2007.

Neto prodaja Heinekena lani je dosegnula 10 milijardi eura, što je porast od 8 posto i rekordni prihod u njezinoj 240 godišnjoj povijesti.

Inače, Heineken posluje u 170 zemlja, a njezini brandovi uključuju Amestel, Tiger i Murphys.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙